Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico

Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico


Mehevä & Hilloinen

Label: Rasvainen kalaLabel: GrilliruokaLabel: PikkusuolaisetLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)

11,49 €

Löydä Alkosta

Klassinen raikas Bardolino-viini savukalalle, vaaleille liharuoille ja Italian keittiön klassikkoannoksille.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Keskipunainen

Tuoksu

Raikkaan punaherukkainen ja aavistuksen mausteinen tuoksu.

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen ja raikas maku, jossa aistii tuoretta hedelmäisyyttä, makeaa marjaisuutta ja maltillista mausteisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Antipaston, pastan, salaattien, savukalan ja vaalean lihan seuralainen.

Tarina

Villa Borghettin viinitila sijaitsee Maranossa aivan Valpolicella Classico -alueen sydämessä, vanhimmalla ja arvostetuimmalla alueella. Tila on saanut nimensä Borghettin perheen omistaman 1600-luvulta peräisin olevan kauniin kartanon mukaan. Borghettin perhe on vuokrannut viinitarhat sekä viininvalmistamonsa Pasquan perheelle. Garda-järven ja Lessini-vuorten vaikutuksesta alueella vallitsee leuto ilmasto. Runsaasti kalkkikiveä sisältävä maaperä on hyvin mineraalipitoista. Pasqua puolestaan on Italian suurin yksityisomisteinen viinitalo, jonka ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä Umberto, Nicola, Riccardo ja Natale vuonna 1925. Veljekset olivat alunperin muuttaneet Veronaan Pohjois-Italiaan armeijapestinsä vuoksi, mutta hankkivatkin sittemmin viinitilan kaupungin läheisyydestä Veneton viinialueelta. Nykyään Pasquan viinitaloa on jo vetämässä kolmas sukupolvi Riccardo Pasquan johdolla. Pasqua yhdistää toiminnassaan perinteet ja innovaation. Koko viinitila on edelleenkin kuin perhe, joka jo sukupolvien ajan on dynaamisesti ja sydämestä lähtevällä innolla viljellyt rypäleitä ja valmistanut niistä viiniä. Perinteitä vaalitaan, mutta samalla nuorempia polvia kannustetaan tutkimaan ja löytämään uutta. Sosiaalinen vastuu ja ympäristön kunnioittaminen ovat Pasquan toiminnan kivijalkoja, joista ei tingitä. Tästä kaikesta syntyy viinejä, jotka edustavat esimerkillisesti Italian parhaita viinialueita.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

006881

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Pasqua Vigneti E Cantina

Suljenta

Synteettinen korkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Italy - Veneto - Bardolino

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Rondinella, Molinara, Corvina Veronese

Tuotenumero

1009967'Hedelmähapot nostavat veden kielelle ja kokonaisuus viestii havupuumetsästä ja villiyrteistä. Jälkivaikutelma lämmittää miellyttävästi nielua. Sopusuhtainen kokonaisuus.'

- Viinistä Viiniin 2017 -opas