Tofutortillataskut

Nämä helpot vegaaniset tortillataskut täytetään tofulla, maapähkinävoilla ja kasviksilla.

tortillataskut
logo

6-8 HLÖ

AINEKSET

  • 6 kpl isoja vehnätortillalettuja

  • n. 500 g maustamatonta tofua esim Jalotofu

  • 1 dl maapähkinävoita

  • Oliiviöljyä

  • 2 dl kaurafraichea

  • ½ pieni punakaali

  • 1 pieni pussi (n. 65 g) babypinaattia

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 1 kpl tuore punainen chili

  • 1 kpl pieni punasipuli

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuivaa tofu pakkauksen ohjeiden mukaan. Voit antaa tofun levätä painon alla hetken aikaa, jotta se hieman tiivistyy. Sekoita huoneenlämpöiseen maapähkinävoihin oliiviöljyä, kunnes maapähkinävoi on helposti levittyvää.

    2. Kuutioi tofu pienehköiksi kuutioiksi ja paista kauniin kullan ruskeiksi pannulla pienessä määrässä öljyä. Anna paistettujen tofukuutoiden jäähtyä hieman ja sekoita maapähkinävoi-oliiviöljyseos tämän jälkeen tofujen kanssa varovasti, jotta kuutiot pysyvät kokonaisina.

    3. Leikkaa punakaali suupalan kokoisiksi ohuiksi suikaleiksi ja sekoita pinaatin kanssa.

    4. Kuutioi kirsikkatomaatit, chili ja punasipuli ja sekoita ne keskenään.

    5. Leikkaa tortillalettuihin yksi viilto letun keskustasta sen reunaan. Levitä pieni määrä tofukuutioita yhteen letun neljännekseen, punakaali-pinaattisekoitusta toiseen, tomaattiseosta kolmanteen ja kaurafraichea viimeiseen neljännekseen.

    6. Taittele tortillatasku kääntämällä tofukuutioneljännes punakaalineljänneksen päälle, nämä yhdessä tomaattisalsaneljänneksen päälle ja nämä kaikki lopulta kaurafraiche-neljänneksen päälle.

    7. Paista tortillataskujen molemmat pinnat kauniin kullan ruskeiksi kevyesti öljytyllä pannulla keskilämmöllä. Voit laittaa kevyen painon tortillataskun päälle paiston aikana.