Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Tämä pinsa on herkullinen makean ja suolaisen yhdistelmä, jota voit tarjota esimerkiksi alkuruokana tai illanvietossa.
0 h 20 min
Pinsa on eräänlainen pizzan ja focaccia-leivän yhdistelmä, jonka päälle laitetaan herkullisia täytteitä. Pinsa saa nimensä italialaisesta sanasta "pinsere", joka tarkoittaa "venyttää". Löydät useista ruokakaupoista esipaistettuja pinsa-pohjia, jonka päälle on helppo valmistaa kotona erilaisia täytteitä.
1 valmis esipaistettu pinsa-paketti (esim. Di Marco Pinsa Romana)
100 g tuorejuustoa
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
6 nektariinia
2 pakettia burrata-juustoa
tuoretta basilikaa
rucolaa
juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Laita pinsapohja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä päälle kerros tuorejuustoa ja ripottele parmesaania.
Paista uunissa 250°C:ssa noin 7-10 minuuttia tai kunnes juusto alkaa saada väriä.
Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja paista tai grillaa ne pehmeiksi.
Jaa burrata, tuore basilika, rucola ja lämpimät nektariinit paistetun pinsan päälle.
Valuta päälle hunajaa ja viimeistele suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa paloiksi ja tarjoile heti.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
Katso resepti »“Tämä pizza on mun lohturuoka numero 1, joka kruunaa työviikon perjantai-iltaisin. Lasiin punaviiniä, hyvää musaa soimaan ja pizza uuniin. Tätä parempaa ei ole!!” - Jukka "Slicemonger" Salminen
Katso resepti »Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Prosecco on erittäin suosittu italialainen kuohuviini kepeytensä ansiosta. Katso viinivinkit ja faktat Proseccon valmistuksesta.
Lue lisää »