Pinsa burratalla ja nektariineilla

Tämä pinsa on herkullinen makean ja suolaisen yhdistelmä, jota voit tarjota esimerkiksi alkuruokana tai illanvietossa.

logo

0 h 20 min

Pinsa on eräänlainen pizzan ja focaccia-leivän yhdistelmä, jonka päälle laitetaan herkullisia täytteitä. Pinsa saa nimensä italialaisesta sanasta "pinsere", joka tarkoittaa "venyttää". Löydät useista ruokakaupoista esipaistettuja pinsa-pohjia, jonka päälle on helppo valmistaa kotona erilaisia täytteitä.

AINEKSET

  • 1 valmis esipaistettu pinsa-paketti (esim. Di Marco Pinsa Romana)

  • 100 g tuorejuustoa

  • 1 dl hienoksi raastettua parmesaania

  • 6 nektariinia

  • 2 pakettia burrata-juustoa

  • tuoretta basilikaa

  • rucolaa

  • juoksevaa hunajaa

  • suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita pinsapohja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä päälle kerros tuorejuustoa ja ripottele parmesaania.

    2. Paista uunissa 250°C:ssa noin 7-10 minuuttia tai kunnes juusto alkaa saada väriä.

    3. Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja paista tai grillaa ne pehmeiksi.

    4. Jaa burrata, tuore basilika, rucola ja lämpimät nektariinit paistetun pinsan päälle.

    5. Valuta päälle hunajaa ja viimeistele suolalla ja mustapippurilla.

    6. Leikkaa paloiksi ja tarjoile heti.