Hurmaa ystäväsi tai perheesi tällä huippukokki Ilkka Lääverin risotto-ohjeella kirjasta Kokkauksia - Huonon Äidin ja huippukokin keittokirja. Nauti Mini-Ferien by Huono Äiti Rieslingin kanssa!
Saksa | Pirteä & Hedelmäinen
14,48 €
0 h 45 min
"Ravintola Emon keittiöpäällikköaikana tryffelirisotto nousi kaikkein rakastetuimmaksi annokseksi ja eräskin vakkariasiakas söi sen yli 10 kertaa. Risotto on myös erinomainen hurmausväline, jos haluat tehdä todellisen vaikutuksen johonkuhun. Ohjeessa olennaista on jatkuva maistelu – maista risottoa kokkaamisen välillä koko ajan, vain sillä tavalla tiedät, milloin risotto alkaa olla täydellistä. Muista, että hyvä risotto on valuva." – keittiömestari Ilkka Lääveri
Hienonna puolet sienistä, sipulit ja valkosipulin kynnet. Laita kuumaan laakeaan kattilaan puoli desilitraa öljyä ja kuullota sieniä sekä sipuleita, kunnes muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää riisi ja sen jälkeen valkoviini. Anna valkoviinin imeytyä riisiin ja laske levyn lämpöä ainakin puoleen väliin. Lisää kuumaa sieni- tai kasvislientä riisin joukkoon vähitellen niin että pinta peittyy juuri.
Sekoita riisiä lähes koko ajan. Lisää nestettä vähitellen, kunnes riisi alkaa olla kypsä. Yleensä risottoriisin kypsennys ottaa n. 20–30 minuuttia. Mikäli liemi loppuu kesken, jatka kypsentämistä vedellä.
Kun riisi on napakan kypsä, lisää joukkoon voi, creme fraiche, pinjan siemenet ja sitruunan mehu. Kypsennä vielä hetki ja ota riisi pois liedeltä.
Lisää risottoon parmesaani ja mausta suolalla. Risoton tulee olla valuva. Paista loput sienet kuumalla pannulla aluksi öljyn kanssa kauniin ruskeiksi ja lopuksi lisää nokare voita. Mausta sienet timjamilla ja suolalla. Tarjoile risotto sienten kera.
Huono Äiti -yhteisö on teeskentelemättömien ihmisten yhteisö. Huonossa Äidissä eletään sitä elämää, joka ei ole täydellistä vaan vajavaista, jossa ollaan välillä hyvin kyllästyneitä ja voimattomia. Huono Äiti -porukan paras ase on huumori. Seuraa Huono Äitiä Instagramissa ja Facebookissa @huonoaiti
Miniloma Prosecco Rosé Extra Dry by Huono Äiti on kuohuviini, joka on tehty yhteistyössä Huono Äiti -yhteisön kanssa.
Lue lisääEi aina sitä samaa vaan jotain uutta ja ihanaa, toivoi Huono Äiti -yhteisön jäsen ruokakirjalta. Tästä syntyi Kokkauksia, joka on kunnianosoitus kotimaiselle raaka-aineelle ja arjen juhlalle. Tutustu uutuuskirjaan!
Lue lisää