Hienonna puolet sienistä, sipulit ja valkosipulin kynnet. Laita kuumaan laakeaan kattilaan puoli desilitraa öljyä ja kuullota sieniä sekä sipuleita, kunnes muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää riisi ja sen jälkeen valkoviini. Anna valkoviinin imeytyä riisiin ja laske levyn lämpöä ainakin puoleen väliin. Lisää kuumaa sieni- tai kasvislientä riisin joukkoon vähitellen niin että pinta peittyy juuri.
Sekoita riisiä lähes koko ajan. Lisää nestettä vähitellen, kunnes riisi alkaa olla kypsä. Yleensä risottoriisin kypsennys ottaa n. 20–30 minuuttia. Mikäli liemi loppuu kesken, jatka kypsentämistä vedellä.
Kun riisi on napakan kypsä, lisää joukkoon voi, creme fraiche, pinjan siemenet ja sitruunan mehu. Kypsennä vielä hetki ja ota riisi pois liedeltä.
Lisää risottoon parmesaani ja mausta suolalla. Risoton tulee olla valuva. Paista loput sienet kuumalla pannulla aluksi öljyn kanssa kauniin ruskeiksi ja lopuksi lisää nokare voita. Mausta sienet timjamilla ja suolalla. Tarjoile risotto sienten kera.