Kokkauksia - Huonon Äidin ja huippukokin keittokirja

Ei aina sitä samaa vaan jotain uutta ja ihanaa, toivoi Huono Äiti -yhteisön jäsen ruokakirjalta. Tästä syntyi Kokkauksia, joka on kunnianosoitus kotimaiselle raaka-aineelle ja arjen juhlalle. Tutustu uutuuskirjaan!

Kokkauksia - Huonon Äidin ja huippukokin keittokirja

Palkittu keittiömestari Ilkka Lääveri toteutti reseptiikan Huono Äiti -yhteisön seuraajien toiveiden pohjalta. Kokkauksia-kirjassa on 70 helposti syntyvää reseptiä. Huonon Äidin perustaja toimittaja ja kirjailija Sari Helin on kirjoittanut kirjaan ruokatarinat, joita voi maistella kokkauksen valmistumista odotellessa.

Ilkka Lääveri, miten kirja sai syntynsä ja mistä siinä on kyse?

Kirjan syvin tausta on rakkaus suomalaiseen raaka-aineeseen, joka on syntynyt työvuosinani hyvissä ravintoloissa. Kirjaa maustavat yleisön toiveet saada ohjeita uusista arjen ja juhlan ruoista. Ei aina sitä samaa – siihen kirja haluaa vastata ja vastaa sadan reseptin verran.

Kenelle kirja on tarkoitettu ja miksi se olisi hyvä lahja – joko itselle tai ystävälle?

Kirja sopii inspiraatioksi kenelle vain ja eritoten nautiskelijalle, joka osaa jo kokkauksen alkeet.

sienirisotto3_0
Risotto-ohjeessa olennaista on jatkuva maistelu – maista risottoa kokkaamisen välillä koko ajan, vain sillä tavalla tiedät, milloin risotto alkaa olla täydellistä. Muista, että hyvä risotto on valuva.

Näen silmissäni kotikokkaajan tekemässä ohjetta viinilasi kädessä ja kirjan tarinoita lueskellen. Halusimme tehdä kirjan perusteellisesti ja se kuvattiin Kuusamossa, Tampereella, Luhangassa ja Etelä-Helsingissä. Kirjasta voi nauttia myös visuaalisesti. Kirja toimii myös arkiruuanlaitossa loistavasti.

Minkä resepti on erityisen lähellä sydäntäsi ja miksi?

Ruokakuvista suosikkini on Liisa Valosen Kuusamossa kuvaama siikaceviche. Resepti on helppo ja raaka-aineena toimii tuore suomalainen järvisiika. Toinen suosikkini on hurmausrisotto, koska kukapa ei tykkäisi hurmata ja vieläpä risotolla!

Kokkauksia - Huonon Äidin ja huippukokin keittokirja

Kokkauksia - Huonon Äidin ja huippukokin keittokirja

Huono Äiti -yhteisö on teeskentelemättömien ihmisten yhteisö. Huonossa Äidissä eletään sitä elämää, joka ei ole täydellistä vaan vajavaista, jossa ollaan välillä hyvin kyllästyneitä ja voimattomia. Huono Äiti -porukan paras ase on huumori. Seuraa Huono Äitiä Instagramissa ja Facebookissa @huonoaiti

Tutustu ja osta kirja>