Basilika-sitruunarisotto
Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.
Katso resepti »Valmista kevyt, mutta ruokaisa parsasalaatti ja nauti raikkaan valko- tai roseviinin kanssa.
1 dl pinjansiemeniä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl punasipulia
1 kpl keltaista paprikaa
2 rkl ruokaöljyä
0,25 g sahramia
4 dl vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1 kpl limettiä (mehu)
3 dl couscousia
85 g oliiveja
200 g kirsikkatomaattia
2 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)
tuoretta minttua koristeluun
Paahda ensin pinjansiemenet pannulla vaalean ruskeiksi. Tämän jälkeen hienonna valkosipulinkynnet sekä kuutioi punasipuli ja paprika.
Kuumenna rasva kattilassa tai paistokasarissa ja paista sipuli-paprikaseos kevyesti. Lisää paistamisen aikana seokseen sahrami.
Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutiot sekä limettimehu ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Ota kattila levyltä ja lisää liemeen couscous-suurimot. Anna hautua kannen alla noin 6 minuuttia.
Sekoita couscous ilmavaksi ja lisää joukkoon valutetut oliivit, halkaistut kirsikkatomaatit ja minttua. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi. Katso alla tarkemmat ohjeet.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään omassa kulhossa.
Siirrä couscoussalaatti laakealle vadille keon muotoon. Lisää parsat keon reunoille, voit lohkoa niitä halutessasi. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja mintulla. Tarjoa kastikkeen kanssa.
200 g ruoanvalmistusjogurttia
2 rkl limettimehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
1 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
500 g parsaa
Leikkaa parsan tyvestä pois parin sentin pituinen pala jotta saat puumaisen osan pois.
Kuori varovasti kuorimaveitsellä parsan varren uloin kerros nupusta tyveen päin. Onnistut helpoiten leikkulautaa vasten.
Keitä suolalla maustetussa vedessä esim. laakeassa pannussa n 5 minuuttia eli napakan kypsiksi.
Valuta keitinvesi pois ja nosta parsat liinalla tai talouspaperilla peitetylle vadille hetkeksi kuivahtamaan ja tarjoile heti.
Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.
Katso resepti »Raikas Leyda Garuma Sauvignon Blanc on täydellinen makupari tämän ihanan parsapiirakan kanssa!
Katso resepti »Ranskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!
Katso resepti »Tarjoa kupillinen parsavaahtoa alku- tai väliruokana ja nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuvan kera.
Katso resepti »