Parsa-couscous-salaatti

Valmista kevyt, mutta ruokaisa parsasalaatti ja nauti raikkaan valko- tai roseviinin kanssa.
Parsa-couscous-salaatti
6-8 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
1 dl pinjansiemeniä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl punasipulia
1 kpl keltaista paprikaa
2 rkl ruokaöljyä
0,25 g sahramia
4 dl vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1 kpl limettiä (mehu)
3 dl couscousia
85 g oliiveja
200 g kirsikkatomaattia
500 g parsaa
2 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)
tuoretta minttua koristeluun
KASTIKE
200 g ruoanvalmistusjogurttia
2 rkl limettimehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
1 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)
Valmistusohjeet:
1 Paahda ensin pinjansiemenet pannulla vaalean ruskeiksi. Tämän jälkeen hienonna valkosipulinkynnet sekä kuutioi punasipuli ja paprika.
2 Kuumenna rasva kattilassa tai paistokasarissa ja paista sipuli-paprikaseos kevyesti. Lisää paistamisen aikana seokseen sahrami.
3 Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutiot sekä limettimehu ja kuumenna seos kiehuvaksi.
4 Ota kattila levyltä ja lisää liemeen couscous-suurimot. Anna hautua kannen alla noin 6 minuuttia.
5 Sekoita couscous ilmavaksi ja lisää joukkoon valutetut oliivit, halkaistut kirsikkatomaatit ja minttua. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
6 Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi. Katso alla tarkemmat ohjeet.
7 Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään omassa kulhossa.
8 Siirrä couscoussalaatti laakealle vadille keon muotoon. Lisää parsat keon reunoille, voit lohkoa niitä halutessasi. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja mintulla. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Näin kuorit ja keität parsan
1 Leikkaa parsan tyvestä pois parin sentin pituinen pala jotta saat puumaisen osan pois.
2 Kuori varovasti kuorimaveitsellä parsan varren uloin kerros nupusta tyveen päin. Onnistut helpoiten leikkulautaa vasten.
3 Keitä suolalla maustetussa vedessä esim. laakeassa pannussa n 5 minuuttia eli napakan kypsiksi.
4 Valuta keitinvesi pois ja nosta parsat liinalla tai talouspaperilla peitetylle vadille hetkeksi kuivahtamaan ja tarjoile heti.
Valmistusohjeet:
1 Paahda ensin pinjansiemenet pannulla vaalean ruskeiksi. Tämän jälkeen hienonna valkosipulinkynnet sekä kuutioi punasipuli ja paprika.
2 Kuumenna rasva kattilassa tai paistokasarissa ja paista sipuli-paprikaseos kevyesti. Lisää paistamisen aikana seokseen sahrami.
3 Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutiot sekä limettimehu ja kuumenna seos kiehuvaksi.
4 Ota kattila levyltä ja lisää liemeen couscous-suurimot. Anna hautua kannen alla noin 6 minuuttia.
5 Sekoita couscous ilmavaksi ja lisää joukkoon valutetut oliivit, halkaistut kirsikkatomaatit ja minttua. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
6 Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi. Katso alla tarkemmat ohjeet.
7 Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään omassa kulhossa.
8 Siirrä couscoussalaatti laakealle vadille keon muotoon. Lisää parsat keon reunoille, voit lohkoa niitä halutessasi. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja mintulla. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Näin kuorit ja keität parsan
1 Leikkaa parsan tyvestä pois parin sentin pituinen pala jotta saat puumaisen osan pois.
2 Kuori varovasti kuorimaveitsellä parsan varren uloin kerros nupusta tyveen päin. Onnistut helpoiten leikkulautaa vasten.
3 Keitä suolalla maustetussa vedessä esim. laakeassa pannussa n 5 minuuttia eli napakan kypsiksi.
4 Valuta keitinvesi pois ja nosta parsat liinalla tai talouspaperilla peitetylle vadille hetkeksi kuivahtamaan ja tarjoile heti.
AINEKSET
1 dl pinjansiemeniä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl punasipulia
1 kpl keltaista paprikaa
2 rkl ruokaöljyä
0,25 g sahramia
4 dl vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1 kpl limettiä (mehu)
3 dl couscousia
85 g oliiveja
200 g kirsikkatomaattia
500 g parsaa
2 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)
tuoretta minttua koristeluun
KASTIKE
200 g ruoanvalmistusjogurttia
2 rkl limettimehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
1 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)
Lisää muistilistaan