Parsa-couscous-salaatti

Valmista kevyt, mutta ruokaisa parsasalaatti ja nauti raikkaan valko- tai roseviinin kanssa.

Parsa-couscous-salaatti
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 45 min

SALAATTI

AINEKSET

  • 1 dl pinjansiemeniä

  • 2 kpl valkosipulinkynttä

  • 1 kpl punasipulia

  • 1 kpl keltaista paprikaa

  • 2 rkl ruokaöljyä

  • 0,25 g sahramia

  • 4 dl vettä

  • 2 kpl kasvisliemikuutiota

  • 1 kpl limettiä (mehu)

  • 3 dl couscousia

  • 85 g oliiveja

  • 200 g kirsikkatomaattia

  • 2 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)

  • tuoretta minttua koristeluun

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda ensin pinjansiemenet pannulla vaalean ruskeiksi. Tämän jälkeen hienonna valkosipulinkynnet sekä kuutioi punasipuli ja paprika.

    2. Kuumenna rasva kattilassa tai paistokasarissa ja paista sipuli-paprikaseos kevyesti. Lisää paistamisen aikana seokseen sahrami.

    3. Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutiot sekä limettimehu ja kuumenna seos kiehuvaksi.

    4. Ota kattila levyltä ja lisää liemeen couscous-suurimot. Anna hautua kannen alla noin 6 minuuttia.

    5. Sekoita couscous ilmavaksi ja lisää joukkoon valutetut oliivit, halkaistut kirsikkatomaatit ja minttua. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

    6. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi. Katso alla tarkemmat ohjeet.

    7. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään omassa kulhossa.

    8. Siirrä couscoussalaatti laakealle vadille keon muotoon. Lisää parsat keon reunoille, voit lohkoa niitä halutessasi. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja mintulla. Tarjoa kastikkeen kanssa.

KASTIKE

AINEKSET

  • 200 g ruoanvalmistusjogurttia

  • 2 rkl limettimehua

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Näin kuorit ja keität parsan

AINEKSET

  • 500 g parsaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa parsan tyvestä pois parin sentin pituinen pala jotta saat puumaisen osan pois.

    2. Kuori varovasti kuorimaveitsellä parsan varren uloin kerros nupusta tyveen päin. Onnistut helpoiten leikkulautaa vasten.

    3. Keitä suolalla maustetussa vedessä esim. laakeassa pannussa n 5 minuuttia eli napakan kypsiksi.

    4. Valuta keitinvesi pois ja nosta parsat liinalla tai talouspaperilla peitetylle vadille hetkeksi kuivahtamaan ja tarjoile heti.