LuomuVegan
Settesoli Pinot Grigio Organic 3 L

Settesoli Pinot Grigio Organic 3 L


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: NoutopöytäLabel: SeurustelujuomaLabel: Salaatit Kasvisruoka

35,99 €

Löydä Alkosta

Ulkoasu uudistuu kesäkuussa. Raikkaan hedelmäinen luomuvalkoviini Sisiliasta, joka on kirkastettu vegaanisesti. 4 tähteä LÖYTÖ, Viinilehti

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Tuoksussa on päärynää, keltaista omenaa ja trooppisia hedelmiä kuten kypsää makeaa persikkaa. Hento mausteisuus ja kukkaisuus.

Maku

Kuiva, miellyttävän hapokas ja raikas maku, joka seuraa tuoksun aromeita. Sitruksisuutta ja aavistus hentoa mineraalisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Vaaleat kalaruoat kuten kuha ja siika sekä äyriäiset. Myös seurusteluun ja kevyiden salaattien seuraan.

Tarina

Cantine Settesolin osuuskunta on perustettu sisilialaisten pienviljelijöiden toimesta vuonna 1958. Ensimmäinen sadonkorjuu tapahtui vuonna 1965, mistä lähtien viiniä on tuotettu osuuskunnan nimissä.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

571658

Tilavuus

3 l

Tuotemerkki

Cantine Settesoli

Suljenta

Muu suljenta

Alue

Italy - Sicily - Sicily

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Pinot Grigio

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

10274224 tähteä, LÖYTÖ

Kypsän hedelmäinen tuoksu muistuttaa aromeiltaan punaista omenaa, persikkaa ja hunajamelonia. Lisäksi viiniä sävyttävät myös hennon kukkaiset vivahteet. Kuiva, mutta puhdaspiirteisen hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Viinissä on aistittavissa myös muun muassa sitruksisia vivahteita. Pehmeää suutuntumaa ryhdittää eloisa hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta hieman persikan kiveäkin muistuttavaan, tasaiseen jälkivaikutelmaan. Erittäin monikäyttöinen kala-, kasvis- ja äyriäisviini. Myös runsaat salaatit. (vuosikerta 2022)

- Viinilehti 2024

Katso ohjeita