Rapukeitto saaristoleipälastuilla

Itsetehdystä rapuliemestä valmistuu aromikkaita keittoja.

rapukeitto
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

RAPULIEMI

AINEKSET

  • nokare voita

  • 1 salottisipuli

  • rapujen kuoret

  • puolikas chilipalko

  • 1 timjaminoksa

  • 6 dl vettä

  • tillin varsia

  • 1 sokeripala

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ensin ravut ja säästä niistä pyrstö- ja saksilihat keittoa varten. Käytä kuoret ja jalat liemeen.

    2. Silppua salottisipuli ja kuullota sipulisilppu voissa.

    3. Mittaa liemiainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. Siivilöi liemi.

RAPUKEITTO

AINEKSET

  • 3 rkl voita

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 6 dl rapulientä

  • 2 dl kermaa

  • 1 rkl puolikuivaa sherrya

  • ripaus cayennepippuria

  • (suolaa)

  • tilliä

  • ravun pyrstö- ja saksilihat

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta voi-jauhoseos, mutta älä ruskista. Lisää liemi kattilaan kokoajan hyvin sekoitellen. Lisää sitten sherry ja muut mausteet.

    2. Lopuksi vaahdota kerma ja sekoita se varovasti keittoon. Tarkista suola ja mausteet.

    3. Jaa keitto lautasille, lisää ravun pyrstö- ja saksilihat ja tilliä.

    4. Koristeeksi voit tehdä saaristolaisleivästä pieniä krutonkeja. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja kuivaa ne 150 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Murskaa sormin pieniä paloja keiton pinnalle.