Lohta ja rapua paahtoleivällä
Rapukaudesta voi nauttia myös ilman perinteistä rapuillallista. Tämän reseptin avulla valmistuu maukas ja edullinen vaihtoehtoinen rapuherkku!
Katso resepti »Itsetehdystä rapuliemestä valmistuu aromikkaita keittoja.
nokare voita
1 salottisipuli
rapujen kuoret
puolikas chilipalko
1 timjaminoksa
6 dl vettä
tillin varsia
1 sokeripala
Kuori ensin ravut ja säästä niistä pyrstö- ja saksilihat keittoa varten. Käytä kuoret ja jalat liemeen.
Silppua salottisipuli ja kuullota sipulisilppu voissa.
Mittaa liemiainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. Siivilöi liemi.
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl rapulientä
2 dl kermaa
1 rkl puolikuivaa sherrya
ripaus cayennepippuria
(suolaa)
tilliä
ravun pyrstö- ja saksilihat
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta voi-jauhoseos, mutta älä ruskista. Lisää liemi kattilaan kokoajan hyvin sekoitellen. Lisää sitten sherry ja muut mausteet.
Lopuksi vaahdota kerma ja sekoita se varovasti keittoon. Tarkista suola ja mausteet.
Jaa keitto lautasille, lisää ravun pyrstö- ja saksilihat ja tilliä.
Koristeeksi voit tehdä saaristolaisleivästä pieniä krutonkeja. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja kuivaa ne 150 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Murskaa sormin pieniä paloja keiton pinnalle.
Rapukaudesta voi nauttia myös ilman perinteistä rapuillallista. Tämän reseptin avulla valmistuu maukas ja edullinen vaihtoehtoinen rapuherkku!
Katso resepti »Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Katso resepti »Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso resepti »