Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Minerva Virtamo. (Cozy Publishing)
Helppo ja nopea bataattikeitto saa täydennystä Härkiksestä. Keiton pientä chilisyyttä tasapainottaa aromikkaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin pieni jäännössokeri.
1 pkt (400 g) valmista bataattisosetta
1 tlk kookosmaitoa
1 dl vettä
½–¾ tl suolaa
¼ tl chilihiutaleita tai chilitahnaa
1 limetin mehu
½ dl silputtua tuoretta korianteria
½ pkt (125 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
Pane kattilaan bataattisose, kookosmaito, vesi, suola ja chili. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää lopuksi keiton joukkoon limettimehu ja silputtu korianteri.
Ripottele keiton pinnalle Härkistä juuri ennen tarjoilua.
Nauti Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa, joka on vegaanisesti valmistettu.
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Minerva Virtamo. (Cozy Publishing)
Vegaaninen ja mukavan mausteinen kulhoruoka valmistuu nopeasti.
Katso resepti »Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Katso resepti »Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
Katso resepti »Tähän kalakeittoklassikkoon voit käyttää kaikkea mahdollista saatavilla olevaa kalaa. Kokeile valmistaa myös sydäntalven sesonkikalasta mateesta. Valkoviinikaveriksi sopii klassinen riesling.
Katso resepti »