Maa-artisokkakeittoa
Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso resepti »Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
500 g pakastettua käristyslihaa
2 sipulia
100 g käsiteltyjä sieniä, vaikkapa suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
2 rkl voita
250 g sulatejuustoa
12 dl vahvaa lihalientä
6 perunaa
10 katajanmarjaa
ripaus mustapippuria
(soijaa)
200 g Lapin leipäjuustoa
Sulata käristysliha kuumassa padassa. Lisää silputtu sipuli ja voi ja sekoittele, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli kuullottunut. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia silloin tällöin sekoitellen.
Lisää kuuma lihaliemi ja sulata juusto liemeen. Lisää kuutioidut perunat ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää sienet, kuutioitu leipäjuusto ja persiljasilppu. Tarkista suola.
Tarjoile lisukkeeksi paahdettua ruisleipää.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso resepti »Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso resepti »Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Katso resepti »Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »