Braai-leivät Etelä-Afrikasta

Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.

Braai-leivät Etelä-Afrikasta
Braai-leivät Etelä-Afrikasta
logo

1 HLÖ

logo

0 h 15 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 ciabatta-sämpylä tai pieni patonki

  • 2 tomaattia tai 4 puolikuivattua tomaattia

  • ½ sipuli tai sipulinvarsia

  • 2–3 viipaletta cheddarjuustoa

  • ½ dl makeaa makeaa mangochutneyta

  • ½ dl silputtua tuoretta basilikaa

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Viipaloi tomaatit ja leikkaa sipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Raasta juusto.

    2. Halkaise leipä tai patonki. Levitä toiselle puolikkaalle tasaisesti chutneyta, juusto- ja tomaattiviipaleita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää leivälle vielä sipulirenkaat ja silputtua basilikaa. Sulje patonki toisella puolikkaalla ja sido tarvittaessa tukevaksi puuvilllangalla tai alumiinifoliolla.

    3. Grillaa leipää molemmin puolin, kunnes juusto on sulanut ja kuori on rapea.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen