Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.
Viipaloi tomaatit ja leikkaa sipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Raasta juusto.
Halkaise leipä tai patonki. Levitä toiselle puolikkaalle tasaisesti chutneyta, juusto- ja tomaattiviipaleita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää leivälle vielä sipulirenkaat ja silputtua basilikaa. Sulje patonki toisella puolikkaalla ja sido tarvittaessa tukevaksi puuvilllangalla tai alumiinifoliolla.
Grillaa leipää molemmin puolin, kunnes juusto on sulanut ja kuori on rapea.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Bobotiesta on jokaisella paikallisella kokilla oma versionsa. Nauti Two Oceans -viinien kanssa.
Katso reseptiGrillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.
Katso reseptiMaalaisleipä saa upean aromin Dukkah-mausteseoksesta. Voit käyttää sitä myös salaattien mausteeksi.
Katso reseptiMehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.
Katso resepti