Bobotie - Etelä-Afrikan makaronilaatikko

Bobotiesta on jokaisella paikallisella kokilla oma versionsa. Nauti Two Oceans -viinien kanssa.

Etelä-Afrikan makaroonilaatikko
Two Oceans Pinot Grigio viinipussi 1,5 l
Two Oceans Pinot Grigio viinipussi 1,5 l
Valkoviinit

Etelä-Afrikka | Pirteä & Hedelmäinen

18,99 €

4 HLÖ

1 h 0 min

"Bobotie" on mausteinen lampaanjauhelihapaistos, joka on eteläafrikkalainen perinneruoka. Se muistuttaa raaka-aineiltaan suomalaista makaronilaatikkoa (tosin makaroni on korvattu vaalealla leivällä), mutta sitä maustetaan monipuolisesti ja tarjoillaan keltaisen riisin, chutneyn ja raikkaan sambalin (salaatin) kanssa.

merus_2

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.

Värikkäät ja maukkaat bruschettat + viinisuositusVärikkäät ja maukkaat bruschettat

Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.

Katso resepti
Braai-leivät Etelä-AfrikastaBraai-leivät Etelä-Afrikasta

Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.

Katso resepti
Rooibos_pannacottaa_Louise_MerusRooibos pannacottaa ja omena-tähtianishilloketta

Rooibos-maustettu pannacotta saa herkullista makua omena-tähtianishillokkeesta ja macadamiapähkinöistä. Nauti Nederburgin herkullisen Late Harvest -jälkiruokaviinin kanssa.

Katso resepti
Myskikurpitsagalette karamellisoidulla punasipulilla ja vuohenjuustollaMyskikurpitsagalette karamellisoidulla punasipulilla ja vuohenjuustolla

Maukas piiras pitää sisällään kurpitsaa ja vuohenjuustoa. Ihastu kokki Louise Méruksen syksyiseen ohjeeseen ja nauti Nederburg-viinin kanssa.

Katso resepti