Bobotiesta on jokaisella paikallisella kokilla oma versionsa. Nauti Two Oceans -viinien kanssa.
"Bobotie" on mausteinen lampaanjauhelihapaistos, joka on eteläafrikkalainen perinneruoka. Se muistuttaa raaka-aineiltaan suomalaista makaronilaatikkoa (tosin makaroni on korvattu vaalealla leivällä), mutta sitä maustetaan monipuolisesti ja tarjoillaan keltaisen riisin, chutneyn ja raikkaan sambalin (salaatin) kanssa.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä valkosipulimurskan kanssa voi-öljyseoksessa.
Lisää curry ja kurkuma. Sekoita ja anna paistua hetki. Lisää etikka, sokeri, korianteri ja maustepippuri.
Laita murennetut leipäsiivut maitoon ja anna turvota.
Paista jauheliha isossa paistinpannussa. Lisää 1 dl vettä ja paista noin 5 minuuttia. Purista maito leivästä, mutta säästä maito. Lisää leipä, sipuliseos, rusinat, chutney, suola ja hienonnettu sitruunankuori jauhelihan joukkoon.
Laita ainekset uunivuokaan, lisää laakerinlehdet ja mantelilastut.
Sekoita munat leivänturvotuksesta jääneeseen maitoon ja kaada lihamassan päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 min.
Tarjoa riisin, chutneyn ja tomaattisambalin kanssa.
Lisää kaikki ainekset paitsi riisi kattilaan ja sekoita hyvin.
Lisää riisi, laita kansi päälle ja keitä parikymmentä minuuttia.
Kaada vesi pois ja tarjoile Bobotien lisukkeena.
Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.
Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Katso reseptiBraai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.
Katso reseptiRooibos-maustettu pannacotta saa herkullista makua omena-tähtianishillokkeesta ja macadamiapähkinöistä. Nauti Nederburgin herkullisen Late Harvest -jälkiruokaviinin kanssa.
Katso reseptiMaukas piiras pitää sisällään kurpitsaa ja vuohenjuustoa. Ihastu kokki Louise Méruksen syksyiseen ohjeeseen ja nauti Nederburg-viinin kanssa.
Katso resepti