Verigreipillä ja chilillä graavattu lohi

Lohen "sokerisuolauksessa" käytetään sokeria enemmän kuin suolaa ja kalaa pidetään graavissa hieman pidempään, jotta lopputulos on ihanan pehmeä eikä liian suolainen. Verigreippi ja chilihiutaleet tuovat mukavaa kirpeyttä.

Verigreipillä ja chilillä graavattu lohi

AINEKSET

  • 1 kirjolohen file

  • 5 tl suolaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 verigreippi

  • 1 tl chilihiutaleita

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita sokeri, suola ja chilihiutaleet keskenään pienessä kulhossa.

    2. Raasta verigreipin kuori kirjolohifileen pinnalle ja levitä sokeri-suola-chili-seos päälle.

    3. Anna lohifileen olla jääkaapissa graavautumassa kevyen painon alla 2-3 vuorokautta.

    4. Pyyhi ylimääräiset graavausmausteet pois pinnalta talouspaperilla.

    5. Leikkaa graavattu lohifilee ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut tarjoiluastialle.

    6. Voit raastaa pinnalle lisää verigreipin kuorta ja puristaa hieman greipin mehua päälle. Tarjoa lohi saaristolaisleivän tai ohuen näkkileivän kanssa.

Ina_Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan uusi ravintola Canvas aukeaa Helsingin Punavuoreen joulukuussa 2022.

Amarula affigato jälkiruoka

Amarula Affogato


Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!

Katso resepti »
Joulujuomia pöydällä

Juhlakauden menu & juomavinkit


Katso loppuvuoden juhlakauden viinisuositukset ja jälkiruokajuomavinkki. Nappaa myös ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ja keittiömestari Ina Niinikedon kullekin juomalle suunnittelema herkullinen juhlapöydän ruokaohje.

Lue lisää »