Lohen "sokerisuolauksessa" käytetään sokeria enemmän kuin suolaa ja kalaa pidetään graavissa hieman pidempään, jotta lopputulos on ihanan pehmeä eikä liian suolainen. Verigreippi ja chilihiutaleet tuovat mukavaa kirpeyttä.
Sekoita sokeri, suola ja chilihiutaleet keskenään pienessä kulhossa.
Raasta verigreipin kuori kirjolohifileen pinnalle ja levitä sokeri-suola-chili-seos päälle.
Anna lohifileen olla jääkaapissa graavautumassa kevyen painon alla 2-3 vuorokautta.
Pyyhi ylimääräiset graavausmausteet pois pinnalta talouspaperilla.
Leikkaa graavattu lohifilee ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut tarjoiluastialle.
Voit raastaa pinnalle lisää verigreipin kuorta ja puristaa hieman greipin mehua päälle. Tarjoa lohi saaristolaisleivän tai ohuen näkkileivän kanssa.
Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.
Helppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso reseptiLoppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Katso reseptiKermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!
Katso reseptiKatso loppuvuoden juhlakauden viinisuositukset ja jälkiruokajuomavinkki. Nappaa myös ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ja keittiömestari Ina Niinikedon kullekin juomalle suunnittelema herkullinen juhlapöydän ruokaohje.
Lue lisää