Caponata-kastike pastalle
Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Kevennä perinteistä liharagua kanalla ja nauti Ruffino Chianti -punaviinin kera.
200 g broilerin jauhelihaa
200 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
persiljaa
1-2 valkosipulin kynttä
pieni pala selleriä
2 dl punaviiniä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
400 g tomaattimurskaa (1 tlk)
Penne-pastaa
Pilko vihannekset ja sipulit pieniksi paloiksi.
Kuullota vihannekset ja sipulit pannulla öljyssä ja siirrä ne kattilaan Paista pannulla jauhelihat ja lisää ne vihannesten joukkoon.
Lisää joukkoon pari desiä punaviiniä ja keitä kasaan. Lisää suola ja pippuri.
Lisää tomaattimurska ja tarvittaessa hieman vettä.
Keitä kasaan noin tunnin verran ja tarkista maku.
Keitä penne-pasta al denteksi ja sekoita kastike pastan joukkoon.
Ruffino-viinitalo
Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Viinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!
Katso resepti »Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Helppo pasta syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Jos et löydä kaupasta tuoretta salviaa, vaihda se sitruunaan. Raasta tällöin sitruunankuoresta uloin, keltainen kerros ja purista mehu.
Katso resepti »