Vitello Tonnato

Klassinen Italian Piemontesta tuleva Vitello Tonnato on täydellinen alkupala – pehmeä vasikanliha ja täyteläisen mehevä tonnikala-majoneesikastike yhdistyvät herkulliseksi makuelämykseksi.

Bava Libera Barbera d´Asti
Bava Libera Barbera d´Asti
Punaviinit

Italia | Vivahteikas & Kehittynyt

25,49 €

Vitello tonnato on perinteinen italialainen ruokalaji Pohjois-Italian Piemonten maakunnasta. Herkullinen alkuruoka koostuu ohuista viipaleista keitettyä vasikanlihaa, jonka päälle annostellaan tonnikalakastiketta, joka on maustettu kapriksilla ja anjoviksella.

Kotimaista vasikanlihaa on Suomessa saatavilla usein melko niukasti, mutta sitä kannattaa kysyä esimerkiksi kauppahallien lihatiskeiltä tai tilata suoraan pientuottajilta.

Sitruunasilakat sardiinien tapaan

Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.

Katso resepti
caponataCaponata-kastike pastalle

Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.

Katso resepti
Chorizopasta & ChiantiChorizopasta & Chianti

Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.

Katso resepti
Maailman paras risotto – katso italialaisen huippukokin vinkitMaailman paras risotto – katso italialaisen huippukokin vinkit

Michelin-tähtikokki Davide Bottan risotto-ohjeella syntyy huikean kermaisen rakenteen omaava ja lempeän makuinen risotto. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!

Lue lisää