Vitello Tonnato

Klassinen Italian Piemontesta tuleva Vitello Tonnato on täydellinen alkupala – pehmeä vasikanliha ja täyteläisen mehevä tonnikala-majoneesikastike yhdistyvät herkulliseksi makuelämykseksi.

Vitello tonnato on perinteinen italialainen ruokalaji Pohjois-Italian Piemonten maakunnasta. Herkullinen alkuruoka koostuu ohuista viipaleista keitettyä vasikanlihaa, jonka päälle annostellaan tonnikalakastiketta, joka on maustettu kapriksilla ja anjoviksella.

Vitello Tonnato ohje: vasikanpaisti

AINEKSET

  • 800 g vasikanpaistia tai naudan paahtopaistia

  • 1 sipuli

  • 1 porkkana

  • 2 laakerinlehteä

  • 2 dl valkoviiniä

  • noin 1 litra vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Nosta liha tuntia ennen huoneenlämpöön ja leikkaa lihasta mahdolliset kalvot. 

    2. Kuori ja leikkaa sipuli, selleri ja porkkana isohkoiksi paloiksi.

    3. Laita kattilaan liha, laakerinlehdet, viini ja pilkotut vihannekset. Laita vettä niin, että se peittää ainekset. 

    4. Aseta lämpömittari lihan keskiosaan ja anna kypsyä hellalla miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.  

    5. Anna paistin jäähtyä kattilassa. 

    6. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Vitello Tonnato ohje: Tonnikalakastike

AINEKSET

  • 200 g tonnikalaa öljyssä

  • 1 kananmunan keltuainen

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 3 rkl kapriksia

  • 6 anjovisfilettä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • suola

VALMISTUSOHJEET

    1. Valuta tonnikala.

    2. Sekoita blenderissä tonnikala, keltuainen, valkosipuli, kaprikset ja anjovikset.

    3. Lisää öljy ja sekoita sileäksi. 

    4. Tarkista suola ja lisää halutessasi hieman sitruunamehua, jos kastike tarvitsee hapokkuutta.

    5. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Vitello Tonnato -ohje: Tarjoiluun

AINEKSET

  • sitruunaa (1-2 kpl)

  • kapriksia

  • rucolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa jäähtynyt vasikanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille.

    2. Laita päälle tonnikalakastiketta ja koristele ohuilla sitruunaviipaleilla, kapriksilla ja tuoreella rucolalla.