Sitruunasilakat sardiinien tapaan
Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Katso resepti »Klassinen Italian Piemontesta tuleva annos on täydellinen alkupala – pehmeä vasikanliha ja täyteläisen mehevä tonnikala-majoneesikastike yhdistyvät herkulliseksi makuelämykseksi.
800 g vasikkaa
1 sipuli
1 porkkana
2 laakerinlehteä
2 dl valkoviiniä
noin 1 litra vettä
Leikkaa lihasta kalvot
Kuori ja leikkaa sipuli, selleri ja porkkana isohkoiksi paloiksi.
Laita kattilaan liha, laakerinlehdet, viini ja pilkotut vihannekset. Laita vettä niin, että se peittää ainekset.
Aseta lämpömittari kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.
Anna paistin jäähtyä kattilassa.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
200 g tonnikalaa öljyssä
1 kananmunan keltuainen
1 valkosipulin kynsi
3 rkl kapriksia
6 anjovisfilettä
1 dl oliiviöljyä
suola
Sekoita blenderissä tonnikala, keltuainen, valkosipuli, kapris ja anjovikset. Lisää öljy ja sekoita sileäksi.
Anna jäähtyä vähintään 30 min ennen tarjoilua.
sitruunaa
kapriksia
rucolaa
Leikkaa jäähtynyt vasikanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille.
Laita päälle tonnikalakastiketta ja koristele ohuilla sitruunaviipaleilla, kapriksilla ja tuoreella rucolalla.
Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Katso resepti »Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso resepti »Ruokakirjailija Mari Moilanen ihastui Veronan matkallaan Michelin-tähtikokki Davide Bottan tapaan valmistaa maailman paras risotto. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!
Lue lisää »