Vitello Tonnato
Klassinen Italian Piemontesta tuleva annos on täydellinen alkupala!
Vasikanpaisti
AINEKSET
800 g vasikkaa
1 sipuli
1 porkkana
2 laakerinlehteä
2 dl valkoviiniä
noin 1 litra vettä
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa lihasta kalvot
Kuori ja leikkaa sipuli, selleri ja porkkana isohkoiksi paloiksi.
Laita kattilaan liha, laakerinlehdet, viini ja pilkotut vihannekset. Laita vettä niin, että se peittää ainekset.
Aseta lämpömittari kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.
Anna paistin jäähtyä kattilassa.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Tonnikalakastike
AINEKSET
200 g tonnikalaa öljyssä
1 kananmunan keltuainen
1 valkosipulin kynsi
3 rkl kapriksia
6 anjovisfilettä
1 dl oliiviöljyä
suola
VALMISTUSOHJEET
Sekoita blenderissä tonnikala, keltuainen, valkosipuli, kapris ja anjovikset. Lisää öljy ja sekoita sileäksi.
Anna jäähtyä vähintään 30 min ennen tarjoilua.
Tarjoiluun
AINEKSET
sitruunaa
kapriksia
rucolaa
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa jäähtynyt vasikanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille.
Laita päälle tonnikalakastiketta ja koristele ohuilla sitruunaviipaleilla, kapriksilla ja tuoreella rucolalla.