Vitello Tonnato

Klassinen Italian Piemontesta tuleva annos on täydellinen alkupala – pehmeä vasikanliha ja täyteläisen mehevä tonnikala-majoneesikastike yhdistyvät herkulliseksi makuelämykseksi.

Vasikanpaisti

AINEKSET

  • 800 g vasikkaa

  • 1 sipuli

  • 1 porkkana

  • 2 laakerinlehteä

  • 2 dl valkoviiniä

  • noin 1 litra vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa lihasta kalvot 

    2. Kuori ja leikkaa sipuli, selleri ja porkkana isohkoiksi paloiksi.

    3. Laita kattilaan liha, laakerinlehdet, viini ja pilkotut vihannekset. Laita vettä niin, että se peittää ainekset. 

    4. Aseta lämpömittari kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.  

    5. Anna paistin jäähtyä kattilassa. 

    6. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Tonnikalakastike

AINEKSET

  • 200 g tonnikalaa öljyssä

  • 1 kananmunan keltuainen

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 3 rkl kapriksia

  • 6 anjovisfilettä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • suola

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita blenderissä tonnikala, keltuainen, valkosipuli, kapris ja anjovikset. Lisää öljy ja sekoita sileäksi. 

    2. Anna jäähtyä vähintään 30 min ennen tarjoilua.

Tarjoiluun

AINEKSET

  • sitruunaa

  • kapriksia

  • rucolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa jäähtynyt vasikanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille.

    2. Laita päälle tonnikalakastiketta ja koristele ohuilla sitruunaviipaleilla, kapriksilla ja tuoreella rucolalla.