Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki
Possunribsit ja tsatsiki on todella herkullinen yhdistelmä. Tuunaa perinteinen tsatsiki avomaankurkuilla.
AINEKSET
AINEKSET
600 g porsaan kylkiluita
2 l mietoa lihalientä
kokonaisia mustapippureita
VALMISTUSOHJEET
Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää ribsit joukkoon. Liemen alkaessa uudelleen kiehua, kaavi reikäkauhalla vaahto pois. Anna lihojen kiehua hiljalleen kunnes ovat kypsiä ja liha irtoaa luista (1- 2 tuntia). Kaada liemi pois ja anna ribsien jäähtyä.
Nosta ribsit lautaselle ja sivele niihin maustekastiketta.
Grillaa grillissä ritilällä tai uunipellillä 220 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia herkullisen rapeiksi.
MAUSTEKASTIKE
AINEKSET
1 dl HP-kastiketta
1 dl sweet chili kastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
VALMISTUSOHJEET
Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin.
TSATSIKI
AINEKSET
2 kpl avomaan kurkkua
0,5 tl suolaa
1–2 kynttä valkosipulia
200 g turkkilaista jogurttia
2 tl sitruunan kuorta raastettuna sekä sitruunan mehua
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl tuoretta minttua suikaleena
VALMISTUSOHJEET
Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola.
Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti.
Mausta sitruunan kuorella ja mehulla, pippurilla sekä mintulla. Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.