Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki

Possunribsit ja tsatsiki on todella herkullinen yhdistelmä. Tuunaa perinteinen tsatsiki avomaankurkuilla.

Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki + viinisuositus
Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 600 g porsaan kylkiluita

  • 2 l mietoa lihalientä

  • kokonaisia mustapippureita

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää ribsit joukkoon. Liemen alkaessa uudelleen kiehua, kaavi reikäkauhalla vaahto pois. Anna lihojen kiehua hiljalleen kunnes ovat kypsiä ja liha irtoaa luista (1- 2 tuntia). Kaada liemi pois ja anna ribsien jäähtyä.

    2. Nosta ribsit lautaselle ja sivele niihin maustekastiketta.

    3. Grillaa grillissä ritilällä tai uunipellillä 220 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia herkullisen rapeiksi.

MAUSTEKASTIKE

AINEKSET

  • 1 dl HP-kastiketta

  • 1 dl sweet chili kastiketta

  • 1 rkl Dijon-sinappia

  • mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin.

TSATSIKI

AINEKSET

  • 2 kpl avomaan kurkkua

  • 0,5 tl suolaa

  • 1–2 kynttä valkosipulia

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 2 tl sitruunan kuorta raastettuna sekä sitruunan mehua

  • 1 rkl rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl tuoretta minttua suikaleena

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola.

    2. Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.

    3. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti.

    4. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla, pippurilla sekä mintulla. Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.