Taikinoitu karjalanpaisti
Karjalanpaisti on perinneruokaa parhaimmillaan. Peitä paisti rapealla taikinakannella ja nauti se leivän tapaan tai kasta mehevään padan liemeen.
AINEKSET
AINEKSET
1 kpl porkkana
2 kpl sipulia
600 g karjalanpaistilihaa (possua ja nautaa)
4 valkosipulin kynttä
2 timjamin oksaa
1 tl suolaa
2 rkl kokonaisia mustapippureita
2 kpl laakerinlehteä
200 g voitaikinalevyä
VALMISTUSOHJEET
Kuori porkkanat ja sipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
Lado pataan kerroksittain lihapalat, kasvikset ja mausteet. Kaada vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät.
Hauduta karjalanpaisti kypsäksi 200 asteessa 1 1/2–2 tuntia.
Peitä lihapata paiston loppuvaiheessa voitaikinakannella. Voitele taikina kananmunalla ja painele vuoan pintaan. Pistele taikinaa haarukalla.
Kypsennä 220 asteessa 10 minuuttia. Laita tarjolle ja nauti taikinaa leivän tapaan.