Grillipihvi Nederburgin tapaan

Grillissä kypsyneelle ja aavistuksen savuiselle lihalle kannattaa valita punaviini maasta, jossa grillaus on mestaruuslaji.

Grillipihvi Nederburgin tapaan + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

MARINADI

AINEKSET

  • 4 valkosipulinkynttä

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 2 ½ dl punaviiniä

  • kourallinen tuoretta rosmariinia

  • suolaa, mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

    2. Laita liha ja marinadi muovipussiin ja marinoi lihaa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jääkaapissa.

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 kg mureaa sisäpaistia tai muuta pihvilihaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen grillausta.

    2. Grillaa liha kokonaisena haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa viipaleiksi.

    3. Tarjoa bearnaise-kastikkeen, ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.

Grillailukauden väistyttyä paistin voi valmistaa myös uunissa: Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan. Uunipannulle voi lisätä tilkan nestettä. Sisälämpötilan saavuttaessa 60-65 astetta on paisti sisältä vielä hieman rosé, täysin kypsän lopputuloksen saat jatkamalla kypsentämistä n. 70 asteiseksi. Anna lihan levähtää folioon käärittynä ennen leikkaamista.