Grillipihvi Nederburgin tapaan

Grillissä kypsyneelle ja aavistuksen savuiselle lihalle kannattaa valita punaviini maasta, jossa grillaus on mestaruuslaji.

Grillipihvi Nederburgin tapaan + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

MARINADI

AINEKSET

  • 4 valkosipulinkynttä

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 2 ½ dl punaviiniä

  • kourallinen tuoretta rosmariinia

  • suolaa, mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

    2. Laita liha ja marinadi muovipussiin ja marinoi lihaa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jääkaapissa.

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 kg mureaa sisäpaistia tai muuta pihvilihaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen grillausta.

    2. Grillaa liha kokonaisena haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa viipaleiksi.

    3. Tarjoa bearnaise-kastikkeen, ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.

Grillailukauden väistyttyä paistin voi valmistaa myös uunissa: Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan. Uunipannulle voi lisätä tilkan nestettä. Sisälämpötilan saavuttaessa 60-65 astetta on paisti sisältä vielä hieman rosé, täysin kypsän lopputuloksen saat jatkamalla kypsentämistä n. 70 asteiseksi. Anna lihan levähtää folioon käärittynä ennen leikkaamista.

Mitä ovat tanniinit viinissä?

Mitä ovat tanniinit viinissä?


Oletko ihmetellyt punaviiniä juodessasi kuivahkoa ja aavistuksen katkeraa tunnetta suussasi? Oletpa tanniinisten viinien ystävä tai et, ilman niitä lempipunaviinisi tuskin maistuisi yhtä hyvältä. Tutustu tanniineihin!

Lue lisää »