Merimiespihvit
Merimiespihvit on klassikkouuniruoka, jonka voi valmistaa vuoassa tai padassa. Käytä liemessä tummaan olutta ja anna hautua pitkään.
AINEKSET
600 g luutonta naudan ulkopaistia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl maustepippuria
10 perunaa
3 isoa sipulia
½ tl maustepippuria
1 rkl rosmariinia
3–4 valkosipulin kynttä
suolaa
2 dl vahvaa lihalientä
1 pullo (0,33 l) tummaa olutta
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji kevyesti. Ruskista viipaleet öljyssä, mausta suolalla ja maustepippurilla.
Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa pannulla.
Lado kasvikset ja lihat kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Ripottele väleihin hieman suolaa, jauhettua maustepippuria, rosmariinia ja hienonnettua valkosipulia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Lisää lihaliemi ja olut pataan.
Kypsennä merimiespihviä foliolla peitettynä tai kannen alla 175-asteisessa uunissa pari tuntia tai miedolla lämmöllä liedellä (säätimen asento kaksi tai kolme).
Resepti ja kuva
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen