Pulled Pork BBQ Burger ja kaalisalaatti

Pulled porkin eli nyhtöpossun voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.

Pulled Pork BBQ Burger + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

VALMISTUSAIKA: noin 6 tuntia

AINEKSET

  • noin 1 kg possun lapaa tai etuselkää eli kasleria

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2 sipulia

  • 2–3 valkosipulinkynttä

VALMISTUSOHJEET

    1. Hiero liha reilusti suolalla ja pippurilla. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille.

    2. Sekoita grillikastikkeen ainekset ja lisää kastiketta niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Paista uunissa 110 asteessa 4-5 tuntia. 

    3. Nosta liha kastikkeesta ja revi se sitten kahdella haarukalla ´riekaleiksi´.

BBQ-KASTIKE

AINEKSET

  • 2 dl siirappia

  • 1 dl fariinisokeria

  • 2 dl sweet chili -kastiketta

  • 1 dl riisiviinietikkaa

  • 1 dl soijakastiketta

  • 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

  • 2–4 valkosipulinkynttä

  • ¼ tl maustepippuria

  • ½ tl piparkakkumaustetta

  • 2 tähtianista suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita BBQ-kastike ainekset keskenään.

VAALEANPUNAINEN KAALISALAATTI

AINEKSET

  • Annoksia: 6–8

  • Valmistusaika: 20 minuuttia + maustumisaika

  • 700 g varhaiskaalia

  • 400 g punakaalia

  • 3 (200 g) porkkanaa

  • 1 (200 g) fenkoli

  • 2 uutta sipulia varsineen

  • 1 tl sormisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Suikaloi kaalit ja raasta porkkanat, fenkoli sekä sipulit. Pane kasvikset kulhoon ja ripottele niille hieman sormisuolaa. Painele raastetta kunnes siitä irtoaa nestettä. Valuta kasvikset.

KASTIKE

AINEKSET

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 ½ dl silputtua lehtipersiljaa

  • 1 dl majoneesia

  • 1 ½ dl kreikkalaista jogurttia

  • 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia

  • 2 tl mietoa currytahnaa

  • 1 rkl sokeria

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike kaaliraasteen joukkoon. Sekoita huolellisesti.

    2. Anna kaalisalaatin maustua viileässä parin tunnin ajan.

LISÄKSI

AINEKSET

  • 4–6 isoa hampurilaissämpylää

  • vaaleanpunaista kaalisalaattia

VALMISTUSOHJEET

    1. Tarjoa ison, paahdetun sämpylän välissä kaalisalaatin kanssa.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen