Pulled Pork BBQ Burger ja kaalisalaatti
Pulled porkin eli nyhtöpossun voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
VALMISTUSAIKA: noin 6 tuntia
AINEKSET
noin 1 kg possun lapaa tai etuselkää eli kasleria
suolaa
mustapippuria
2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
VALMISTUSOHJEET
Hiero liha reilusti suolalla ja pippurilla. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille.
Sekoita grillikastikkeen ainekset ja lisää kastiketta niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Paista uunissa 110 asteessa 4-5 tuntia.
Nosta liha kastikkeesta ja revi se sitten kahdella haarukalla ´riekaleiksi´.
BBQ-KASTIKE
AINEKSET
2 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
2 dl sweet chili -kastiketta
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
2–4 valkosipulinkynttä
¼ tl maustepippuria
½ tl piparkakkumaustetta
2 tähtianista suolaa
VALMISTUSOHJEET
Sekoita BBQ-kastike ainekset keskenään.
VAALEANPUNAINEN KAALISALAATTI
AINEKSET
Annoksia: 6–8
Valmistusaika: 20 minuuttia + maustumisaika
700 g varhaiskaalia
400 g punakaalia
3 (200 g) porkkanaa
1 (200 g) fenkoli
2 uutta sipulia varsineen
1 tl sormisuolaa
VALMISTUSOHJEET
Suikaloi kaalit ja raasta porkkanat, fenkoli sekä sipulit. Pane kasvikset kulhoon ja ripottele niille hieman sormisuolaa. Painele raastetta kunnes siitä irtoaa nestettä. Valuta kasvikset.
KASTIKE
AINEKSET
1 sitruunan mehu
1 ½ dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl majoneesia
1 ½ dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
2 tl mietoa currytahnaa
1 rkl sokeria
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
VALMISTUSOHJEET
Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike kaaliraasteen joukkoon. Sekoita huolellisesti.
Anna kaalisalaatin maustua viileässä parin tunnin ajan.
LISÄKSI
AINEKSET
4–6 isoa hampurilaissämpylää
vaaleanpunaista kaalisalaattia
VALMISTUSOHJEET
Tarjoa ison, paahdetun sämpylän välissä kaalisalaatin kanssa.
Resepti
ruokatoimittaja Tiina Rantanen