Muffinit kinkulla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Nämä ruokaisat muffinit ovat helppoa, herkullista ja täyttävää pikkupurtavaa.

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • noin 100 g hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 3 munaa

  • 2,5 dl luonnonjogurttia

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl yrttisuolaa

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 100 g savustettua kinkkua

  • tuoretta basilikaa

  • 1 dl raastettua parmesaania

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista pehmeäksi yhdessä aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Anna jäähtyä kokonaan.

    2. Sekoita sillä välin munat, jogurtti ja öljy tasaiseksi seokseksi. Siivilöi joukkoon yrttisuola, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    3. Suikaloi kinkku ja basilika hienoksi. Lisää ne paistetun sipuli-tomaattiseoksen joukkoon.

    4. Aseta paperivuoat muffinssipellille. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Ripottele jokaiseen muffiniin raastettua parmesaania.

    5. Paista 180°C:ssa noin 25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin ja ovat täysin kypsiä.