Grillattu entrecote maissin, yrttivoin ja parmesan-varhaisperunoiden kera

Yrttivoi sulaa ihanasti sekä lihan että maissin päälle ja tuo paljon makua jokaiseen puraisuun.

logo

1 h 0 min

Entrecote:

AINEKSET

  • 1 kokonainen entrecote

  • suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Nosta liha huoneenlämpöä noin tuntia ennen grillausta. Kuivaa liha ja hiero se suolan ja pippurin kanssa. Aseta paistolämpömittari.

    2. Grillaa liha ensin suoralla kuumalla lämmöllä (esim suoraan hiilloksen yllä), kunnes se on saanut kauniin värin molemmilta puolilta. Ota sitten liha pois ja anna sen kypsyä epäsuorassa lämmössä (hiilloksen vieressä). Ota liha pois grillistä, kun paistolämpömittari näyttää 55°C - 60°C, jolloin liha jää puolikypsäksi.

    3. Anna levätä noin 10 minuuttia ennen kuin leikkaat viipaleiksi.

Grillattu maissi:

AINEKSET

  • 4 esikeitettyä maissintähkää

VALMISTUSOHJEET

    1. Grillaa maisseja noin 10 minuuttia. Käännä muutama kerta, jotta ne saavat tasaisen grillipinnan.

Parmesan-varhaisperunat:

AINEKSET

  • 1 kg uusia perunoita

  • 2 dl raastettua parmesaania

  • 1 dl hienonnettua tilliä

  • 2 tl yrttisuolaa

  • 50 g pieniä herneenpalkoja

VALMISTUSOHJEET

    1. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä sitten kevyesti suolatussa vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja anna höyryjen haihtua hetki.

    2. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani, hienonnettu tilli, suola ja herneenpalot.

    3. Sekoita hyvin ja tarjoile.

Yrttivoi:

AINEKSET

  • 200 grammaa voita

  • 2 valkosipulinkynttä

  • tuoretta tilliä

  • tuoretta ruohosipulia

  • tuoretta persiljaa

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi ja sekoita se haarukalla.

    2. Hienonna joukkoon valkosipuli.

    3. Hienonna myös tilli, persilja ja ruohosipuli.

    4. Sekoita voi ja mausta suolalla.

    5. Laita seos purkkiin ja anna jähmettyä jääkaapissa.