Flank steak, perunagratiini & bearnaisekastike
Naudan flank steak lisukkeinaan tuhdit perunat ja kermakastike vaativat runsautta myös viiniltä.
Katso resepti »Yrttivoi sulaa ihanasti sekä lihan että maissin päälle ja tuo paljon makua jokaiseen puraisuun.
1 h 0 min
1 kokonainen entrecote
suolaa ja mustapippuria
Nosta liha huoneenlämpöä noin tuntia ennen grillausta. Kuivaa liha ja hiero se suolan ja pippurin kanssa. Aseta paistolämpömittari.
Grillaa liha ensin suoralla kuumalla lämmöllä (esim suoraan hiilloksen yllä), kunnes se on saanut kauniin värin molemmilta puolilta. Ota sitten liha pois ja anna sen kypsyä epäsuorassa lämmössä (hiilloksen vieressä). Ota liha pois grillistä, kun paistolämpömittari näyttää 55°C - 60°C, jolloin liha jää puolikypsäksi.
Anna levätä noin 10 minuuttia ennen kuin leikkaat viipaleiksi.
4 esikeitettyä maissintähkää
Grillaa maisseja noin 10 minuuttia. Käännä muutama kerta, jotta ne saavat tasaisen grillipinnan.
1 kg uusia perunoita
2 dl raastettua parmesaania
1 dl hienonnettua tilliä
2 tl yrttisuolaa
50 g pieniä herneenpalkoja
Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä sitten kevyesti suolatussa vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja anna höyryjen haihtua hetki.
Sekoita joukkoon raastettu parmesaani, hienonnettu tilli, suola ja herneenpalot.
Sekoita hyvin ja tarjoile.
200 grammaa voita
2 valkosipulinkynttä
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
tuoretta persiljaa
suolaa
Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi ja sekoita se haarukalla.
Hienonna joukkoon valkosipuli.
Hienonna myös tilli, persilja ja ruohosipuli.
Sekoita voi ja mausta suolalla.
Laita seos purkkiin ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Naudan flank steak lisukkeinaan tuhdit perunat ja kermakastike vaativat runsautta myös viiniltä.
Katso resepti »Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.
Katso resepti »Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin. Kokeile myös muiden rouheiden 19 Crimes -viinien kanssa!
Katso resepti »Possun ribsien valmistus grillissä vie aikaa, mutta palkitsee maullaan. Nämä kruunataan vaniljaisella rommi-glazella sekä argentiinalaisella punaviinillä.
Katso resepti »