Paikallinen Ekosertifiointi
Matua Lands & Legends Central Otago Pinot Noir

Matua Lands & Legends Central Otago Pinot Noir


Marjaisa & Raikas

Label: PorsasLabel: Miedot juustotLabel: RiistalinnutLabel: Pataruoka

24,99 €

Löydä Alkosta

Tyylikäs Central Otagonin alueelta tuleva Pinot Noir -punaviini Uuden-Seelannin palkituimmalta viinintuottajalta. Pronssimitali ja Kunniamaininta Vuoden viinit -kilpailussa 2024.

Ruoka ja kuvaus

Maku

Tyylikäs ja aromaattinen Pinot Noir, josta voi löytää tummia punaisia marjoja kuten karpaloa, karhunvatukkaa ja tummaa kirsikkaa yhdistettynä häivähdykseen mokan aromeja.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Viini sopii hyvin riistalintujen, pataruokien ja porsaan kanssa nautittavaksi. Täydellinen kumppani myös miedoille juustoille, kokeile myös mm.punajuuririsoton kanssa.

Valmistus

Viiniä on kypsytetty uusissa ja käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan.

Tarina

Viini tulee Central Otagonin alueelta, joka on yksi maailman eteläisimmistä viininviljelyalueista. Tarina Matuan Lands & Legends Pinot Noirin takana pohjautuu legendaariseen tarinaan jättiläisestä ja nuoresta urheasta soturista nimeltä Matakauri, joka pelastaa rakkaansa villin jättiläisen kynsistä sytyttämällä tulen. Liekkiin tukahdutettu jättiläinen palaa ja tekee maahan syvän reiän sulattaen samalla lumen. Vedellä täyttynyt aukko tunnetaan myöhemmin Wakatipu-järvenä. Viinitalon nimi Matua on Uuden-Seelannin alkuperäiskansan maorien kieltä ja tarkoittaa perheen päätä tai johtajaa.

Palkinnot

Pronssimitali Vuoden viinit -kilpailussa 2024 Pinot Noir -kategoriassa > 13 €. Kunniamaininta Uuden maailman punaviinit -kategoriassa > 18 €.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

943262

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

New Zealand - Hawke's Bay - Hawke's Bay

Sokeripitoisuus

0,3 g/litra

Rypäleet

Pinot Noir

Tuotenumero

1032624