Wynns Coonawarra Estate Shiraz

Wynns Coonawarra Estate Shiraz


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: Mausteiset ja lihaisat makkarat

15,99 €

Löydä Alkosta

Elegantti ja tyylikäs keskitäyteläinen Shiraz -punaviini Australian historialliselta Coonawarran alueella pisimpään toimineelta ja palkitulta Wynnsin viinitalolta.

Ruoka ja kuvaus

Maku

Tyylikäs ja silkkinen, jossa on runsaasti punaista marjaa mm.karhunvatukkaa ja hienostunutta tammisuutta, mukana myös aavistus seetripuun aromeja, muskottipähkinää ja laakerilehteä. Erittäin tasapainoinen viini, joka valmis heti nautittavaksi tai kellaroitavaksi keskipitkälällä aikavälillä (noin 7 vuoden ajan).

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Nautiskelun lisäksi Wynns Shiraz on erinomainen kumppani useille liha -ja grilliruoille.

Tarina

Terra rossa maaperästään tunnettu Coonawarran alue sijaitsee matalalla kalkkikividyynillä 80 kilometrin päässä merestä. Tämän runsaan punaisen maan ja viileän eteläisen ilmaston ainutlaatuinen yhdistelmä on optimaalinen voimakkaan makuisten rypäleiden kasvattamiseen. David Wynn osti vuonna 1951 Coonawarrasta, noin 400 km Melbournesta länteen, viinitilan ja siihen kuuluneet tarhat. Tilan oli alunperin perustanut vuonna 1896 John Riddoch ja istutti samalla koko Coonawarran alueen ensimmäisen viinitarhan. Hän myös nimesi alueen vuonna 1897 Coonawarraksi, joka tarkoittaa aboriginaalien kielellä kuusamaa (”honeysuckle”).

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

932674

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Australia - South Australia - Coonawarra

Rypäleet

Shiraz

Tuotenumero

1028305