Doña Leo de Altolandon

Doña Leo de Altolandon


Label: Kana ja KalkkunaLabel: Itämainen ruokaLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

13,21 €

Löydä Alkosta

Doña Leo on harvinaisuus Muscat petit Grains-lajikkeesta.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Viinin tuoksu on runsas, pehmeä ja kukkainen.

Maku

Viini on kuiva, raikas ja intensiivisen mineraalinen sekä rakenteikas. Jälkimaku on yrttinen ja miellyttävän bitterinen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Ruokasuositus; Siipikarja ja valkoinen liha, erityisesti vasikanliha. Sopii erinomaisesti kermaisten äyriäisruokien ja runsaiden itämaisten ruokien kanssa.

Valmistus

Rypäleet ovat kasvaneet yli 1000 metrin korkeudessa köyhässä, kalkkipitoisessa maaperässä. Mannermainen ilmasto tuottaa kuumuutta, suuria lämpötilaeroja sekä kylmiä talvia. Välimeren läheisyys tuntuu kosteina tuulina jotka tasapainoittavat kesäpäivien kuumuutta. Nämä erot vaikuttavat rypäleiden hitaaseen kypsymiseen. Moscatel-lajike korjataan käsin enintään 12 kg laatikoissa. Mehu käy viiniksi villihiivojen avulla terästankeissa mahdollisimman viileässä ja hitaasti. Viini kypsyy sakan kanssa noin viisi kuukautta. "Dona Leo" ei ole stabiloitu eikä suodatettu eikä viiniin ole lisätty sulfiitteja. ei tammitynnyrikypsytystä.

Tarina

Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia. Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

920187

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Bodega Altolandon

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Manchuela - Manchuela

Tuotenumero

1028899