Vegan
Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition


Lempeä & Makeahko

Label: Kana ja KalkkunaLabel: Tulinen ruokaLabel: Itämainen ruokaLabel: Salaatit Kasvisruoka

13,99 €

Löydä Alkosta

Luonteikas ja laadultaan erinomainen Gewurztraminer Alsacesta. Viinilehdeltä neljä tähteä sekä Harmoninen, laadultaan erinomainen -maininta ja Löytö -merkintä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kullankeltainen.

Tuoksu

Kypsä ja tyylikäs tuoksu on eksoottisen hedelmäinen, mausteinen ja kukkainen.

Maku

Puolimakea maku seuraa tuoksun kypsää aromimaailmaa. Siinä on mausteisuutta, persikkaa, hunajaa sekä verkkomelonia. Leveä kokonaisuus saa kaivattua jäntevyyttä miellyttävästä hedelmähapokkuudesta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Hyvin jäähdytettynä mainio kumppani itämaiselle ja hieman tulisemmallekin ruoalle.

Tarina

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina juontaa juurensa 1600-luvulle asti, jolloin perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja naapuriensa tapaan myivät valmistamansa viinit bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa. Gisselbrecht omistaa nykyisin 18 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Villen kylän ympäristössä. Perheen kruununjalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä. Tänä päivänä Gisselbrechtin viinien valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta monelta eri Ranskan alueelta kuten Burgundi, Beaujolais ja Champagne. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla. Gisselbrechtin alaisuudessa toimii Koenig Winery, joka yksi merkittävimmistä kosher-viinien tuottajista Ranskassa.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

579337

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Willy Gisselbrecht

Suljenta

Tekninen

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Alsace - Alsace

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Gewürztraminer

Makeus

Puolikuiva

Tuotenumero

1038905