LuomuVegan
Gisselbrecht Riesling Organic

Gisselbrecht Riesling Organic


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Tapas ja AntipastiLabel: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: Itämainen ruoka

13,49 €

Löydä Alkosta

Raikas ja monipuolinen luomuvalkoviini Alsacesta

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea kullankeltainen.

Tuoksu

Puhdaspiirteisessä ja kypsän hedelmäisessä tuoksussa on makeaa omenaa, persikkaa ja kukkaisuutta.

Maku

Kuiva maku on runsaan hedelmäinen. Siinä on kypsää omenaa, päärynää sekä mineraalisuutta. Ryhdikäs sitrusmainen hapokkuus tuo makuun tasapainoa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Mainio kumppani kalalle, äyriäisille, sushille ja kanalle.

Valmistus

Gisselbrect Riesling Organic on raikas ja monipuolinen alsacelainen luomuvalkoviini, josta löytyy luonnetta ja alueelle tyypillisiä piirteitä. Rypäleet kerätään Alsacen alueelta, puristetaan hellävaraisesti mehuksi ja käytetään viileissä lämpökontrolloiduissa terästankeissa viiniksi.

Tarina

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina juontaa juurensa 1600-luvulle asti, jolloin perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja naapuriensa tapaan myivät valmistamansa viinit bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa. Gisselbrecht omistaa nykyisin 18 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Villen kylän ympäristössä. Perheen kruununjalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä. Tänä päivänä Gisselbrechtin viinien valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta monelta eri Ranskan alueelta kuten Burgundi, Beaujolais ja Champagne. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla. Gisselbrechtin alaisuudessa toimii Koenig Winery, joka yksi merkittävimmistä kosher-viinien tuottajista Ranskassa.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

544397

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Willy Gisselbrecht

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Alsace - Alsace

Sokeripitoisuus

7 g/litra

Rypäleet

Riesling

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1038903