Gut Hermannsberg 7 Terroirs Riesling Trocken

Gut Hermannsberg 7 Terroirs Riesling Trocken


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: GrilliruokaLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Äyriäiset

32,99 €

Löydä Alkosta

Viettelevä ja tyylikäs Riesling tulee Nahen viinialueelta Saksasta. Tässäpä ainutlaatuinen makukokemus Saksan mielenkiintoisimmalta tuottajalta. Viini sai täydet viisi tähteä Viinilehden arvosteluissa.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Avoin, hedelmäinen tuoksu on kukkainen ja keltasävytteinen, muistuttaen keltaisia omenoita ja sitrushedelmiä.

Maku

Kuiva maku on runsas ja ryhdikäs. Siinä on tuntuvaa hedelmähapokkuutta kantamassa reilua hedelmäisyyttä. Suutuntuma on voimakkuudesta huolimatta puhdaspiirteinen ja notkea. Kokonaisuus jättää pitkän, miellyttävän greippiä ja puutarhayrttejä muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sopii täydellisesti punalihaisen kalan ja täyteläisten äyriäisruokien seuraksi. Myös runsaat kasvisruoat ja salaatit toimivat tämän viinin kanssa.

Valmistus

Nimi viittaa niihin seitsemään korkeimmin VDP-luokiteltuun (Grosse Lage) viinitarhaan, joista rypäleet ovat peräisin. Viinissä yhdistyy näiden viinitarhojen erilaiset mikroilmastot ja maaperän muodot. Nahe ja sen kapea jokilaakso sekä jyrkät ja karut rinteet määräävät viinitarhapaikkojen kasvuolosuhteet. Gut Hermannsbergin köynnökset kasvavat yhteensä 30 hehtaarin alueella yhteensä kahdeksalla eri tarhalla, joiden ilmansuunnat aurinkoon nähden ja erilaiset maaperät antavat jokaiselle viinille oman tyylinsä ja luonteensa. Gut Hermannsberg on yksi mielenkiintoisimmista Riesling -viinitaloista Saksassa.

Tarina

Gut Hermannsbergin viinitalolla on poikkeuksellinen historia, sillä se on alun perin Preussin valtion perustama 1900-luvun alkuvuosina. Gut Hermannsbergin tarhat löytyvät Nahen viinialueelta melko mäkisestä ja kallioisesta maastosta, jossa on aiemmin sijainnut kuparikaivos. Tarhojen istutusta varten tehtiin valtava työ maastoa muokkaamalla, kiviä räjäyttämällä ja maamassoja siirtämällä, sillä rinnetarhat ovat laadukkaan viininvalmistuksen näkökulmasta parhaita istutuspaikkoja.

Palkinnot

Viinilehti: *****, tyylikäs huippuviini, edullinen ostos

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

920855

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Gut Hermannsberg

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Germany - Nahe - Nahe

Sokeripitoisuus

0 g/litra

Rypäleet

Riesling

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1028611