Notre Dame de Cousignac
Viinitalo on tunnettu laadukkaista luomuviineistään ja luonnonmukaisista viljelymenetelmistään noin 60 hehtaaria käsittävillä viinitarhoillaan jo 1960-luvulta lähtien.
Rhone –laaksossa Ardèchen alueella sijaitseva viinitila on saanut nimensä tilan mailla sijaitsevasta 500-luvulla rakennetusta kappelista, jonka avain on aina suvun päämiehen hallussa. Notre Dame de Cousignacin tavoitteena on tuottaa viinejä, joissa on hyvä rakenne, raikas hedelmäisyys, pehmeät tanniinit ja eloisa hapokkuus. Ne ovat helposti nautittavia heti pullotuksen jälkeen, mutta kestävät myös kellarointia. Notre Damen tarhoilla hyödynnetään pieniä hehtaarikohtaisia satomääriä jotta saadaan runsasmakuisia ja alkuperää ilmentäviä viinejä. 1960-luvulta alkaen viinitarhat on viljelty ja viinit valmistettu täysin ilman kemiallisia aineita. Vuosikerrasta 2010 saakka kaikki omien tarhojen viinit ovat olleen virallisesti luomusertifioituja. Lisäksi kaikki tarhat, joilta Notre Dame ostaa rypäleitä, ovat parhaillaan siirtymässä täysin orgaaniseen tuotantoon Pommierin perheen avulla. Intohimoinen ja innovatiivinen viinintekijä Notre Dame de Cousignacin historia alkaa vuodesta 1780, jolloin Ranskassa oli puhjennut vallankumous ja viinitila päätyi Pommierin perheen haltuun. Viinitaloa johtaa nykyään viinintekijä Raphael Pommier, joka edustaa suvun 7. sukupolvea. Innovatiivisena ja intohimoisena viinintekijänä Pommier tekee jatkuvaa kehitystyötä yhä parempien ja luonnonmukaisempien viinien kehittämiseksi. Pommierin uusimpia ja mielenkiintoisimpia projekteja on luolassa kypsytetty viini. Ardèchen vuoristossa sijaitsee kuuluisa luolasto, jossa Raphael Pommierilla on kypsymässä viinitynnyreitä! Sokkotasting pimeässä luolassa hiljaisuutta kuunnellen ja viiniä maistellen on elämys jota ei ikinä unohda. Samalla ymmärtää kuinka olennaisen tärkeä merkitys maaperällä ja koko ympäristöllä kasveineen ja eläimineen on laadukkaan viinin tuotannossa. Ardèchen alue on tunnettu luonto- ja maatilamatkailualue ja esimerkiksi Pommierin perheen 1700-luvulta peräisin olevassa talossa on mahdollista myös yöpyä ja tutustua alueen upeaan ja vaihtelevaan rhonelaiseen maaseutuun luolakiipeilystä pyöräilyyn. Ruoasta erittäin innostunut ja taitavana kokkina tunnettu Raphael on myös kotiseutunsa ruoka- ja juomakulttuurin intohimoinen puolestapuhuja ja hänen tilaltaan on mahdollisuus ostaa myös lähialueen tuottajien tuotteita.