Silliperunat ja parmesaani-majoneesi

Uudet perunat ovat kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan uuden perunan etuihin kuuluu, että siitä saa helposti herkullista tarjottavaa vieraillekin.
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
4 HLÖ
15-30 MIN
Silliperunat
1 kg siikli-perunoita
50 g parmesan-juustoa raasteena
2 dl majoneesia
¼ sitruunan mehu ja raastettua kuorta
100 g sinappisilliä
100 g kylmäsavulohta
1 dl mätitahnaa
4 retiisiä viipaloituna
1 Valmista ensin parmesaani-majoneesi raastamalla parmesan-juusto mahdollisimman hienoksi raasteeksi ja sekoittamalla se majoneesin joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunan kuorella.
2 Keitä perunat suolavedessä napakan kypsiksi. Jäähdytä.
3 Leikkaa perunan pitkältä sivulta ohut viipale pois ja puolita peruna. Laita leikkuupinnalle mätitahnaa ja parmesanmajoneesia.
4 Laita seuraavaksi päälle erilaisia sillejä, kylmäsavulohta, kananmunaa, mätiä jne.
5 Asettele ne näyttävälle vadille.
1 Valmista ensin parmesaani-majoneesi raastamalla parmesan-juusto mahdollisimman hienoksi raasteeksi ja sekoittamalla se majoneesin joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunan kuorella.
2 Keitä perunat suolavedessä napakan kypsiksi. Jäähdytä.
3 Leikkaa perunan pitkältä sivulta ohut viipale pois ja puolita peruna. Laita leikkuupinnalle mätitahnaa ja parmesanmajoneesia.
4 Laita seuraavaksi päälle erilaisia sillejä, kylmäsavulohta, kananmunaa, mätiä jne.
5 Asettele ne näyttävälle vadille.
Silliperunat
1 kg siikli-perunoita
50 g parmesan-juustoa raasteena
2 dl majoneesia
¼ sitruunan mehu ja raastettua kuorta
100 g sinappisilliä
100 g kylmäsavulohta
1 dl mätitahnaa
4 retiisiä viipaloituna
Lisää muistilistaan