Minisienipiiraat

Suupalan kokoiset sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-luomukuohuviinin kanssa.

Minisienipiiraat + viinisuositus
Minisienipiiraat + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 1 pkt voitaikinalevyjä

  • 3 dl kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulin kynsi

  • suolaa ja mustapippuria

  • 3-4 rkl silputtua, tuoretta persiljaa tai timjamia

  • 1,5 dl Gryere- tai Gouda-juustoraastetta

  • 1 kananmuna voiteluun voita paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua sienet (tuoreet tai pakasteesta sulatetut), pienimmät voit käyttää kokonaisina. Silppua sipuli sekä murskaa valkosipulinkynsi. Paista sieniä ja sipuleita pannulla voissa, kunnes sipulit kypsyvät ja sienet hieman ruskistuvat.

    2. Leikkaa voitaikinasta pienellä muotilla (halkaisija n. 2,5 cm) pyöreitä kiekkoja. Leikkaa kiekkoihin veitsellä neljä pientä viiltoa ympyrän kehälle niin, että kiekkoon syntyy pienet reunat.

    3. Täytä kiekot sieniseoksella laittaen seosta viiltojen sisäpuolelle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piiraita 200 asteisessa uunissa, n. 10 minuutin ajan, kunnes juusto sulaa ja piiraiden reunat ruskettuvat.