Charles Smith

Charles Smith perusti viinitilansa Walla Wallaan Washingtonin osavaltioon vuonna 2001. Viinien mustavalkoinen, rockhenkinen maailma on helposti lähestyttävää ja viinit ovat tyyliltään ja laadultaan etikettien antaman lupauksen arvoisia.

Suosittujen viinien Kung Fu Girl Rieslingin ja The Velvet Devil Merlot’n sekä Helsingin Sanomien raadin suosikkina (27.9.2018) palkitun Chateau Smith Cabernet Sauvignonin tekijä Charles Smith varttui Pohjois-Kalifornian Sacramentossa ja nuoruudessaan hän työskenteli mm. sommelierina ja apulaisena eri viinitiloilla. Rakkaus tanskalaiseen naiseen vei hänet kuitenkin Kööpenhaminaan, jossa hän pyöritti tex mex ravintolaa 11 vuoden ajan. Rocktähden habituksen omaava Smith alkoi samaan aikaan järjestää paikallisille bändeille keikkoja ravintolassaan ja rockmanagerin työstä tuli ajanmittaan hänelle toinen ammatti. Vuonna 1999 ollessaan 39-vuotias päätti hän lähteä ’road tripille’ Yhdysvaltoihin Washington Staten alueelle ja sattuma saattoi hänet yhteen Cayuse-viinitilan ranskalaisen omistajan, Christophe Baronin kanssa. Christophe ja Charles ystävystyivät ja Christophe suostutteli Charlesin jättämään taakseen managerin ja ravintoloitsijan uran ja aloittamaan uuden uran viinintuotannon parissa.

Viinit ovat tyyliltään ja laadultaan sitä mitä etiketti lupaa

Charles Smith Wines-projektin ideaa Charles Smith kuvaa sanoilla 'Modernist Project'. Viinien mustavalkoinen, rockhenkinen maailma on helposti lähestyttävä ja viinit ovat tyyliltään ja laadultaan etikettien antaman lupauksen arvoisia. Talo yhdistää samaan konseptiin nuorekkuutta ja tuoreutta tinkimättömään aistinvaraiseen laatuun. Charlesin inspriraation lähteenä kultti-rieslingin Kungfu Girlin nimelle ja etikettidesignille oli leffailta kaverin kanssa – Quentin Tarantinon Kill Bill -leffa, Lucy Liun ja Uma Thurmanin tappelukohtaus, aasialaista take-awayta ja lasillinen Rieslingia. Mikä olisikaan mahtavampaa kuin Lucy Liu Ghost Fighterina uuden viinin etiketissä! Se antaa vihjeen viininystäville, että juoma sopii hyvin aasialaisen ruoan kanssa. Kungfu Girl valittiin Viini-lehden Vuoden valkoviiniksi vuonna 2012 ja on edelleen Suomen suosituimpia Riesling-viinejä. Charles Smith on ainoa viinintekijä, jonka sekä Food & Wine Magazine (vuonna 2009) että Wine Enthusiast magazine (vuonna 2014) on valinnut vuoden viinintekijäksi Yhdysvalloissa. Laatuvaatimukset ovat tiukat ja tavoitteena on tyypilliseen Charles Smith -tyyliin yhdistää nuorekas ja tuore konsepti tinkimättömään aistinvaraiseen laatuun. Laatu onkin onnistunut erittäin hyvin, sillä Charles'n viinit ovat saavuttaneet vuosien mittaan yli 350 kertaa todella hyvänä viininä pidetyn 90 pisteen rajan useissa eri viinialan julkaisuissa.