Weingut Bründlmayer

Bründlmayer on eräs Itävallan tärkeimpiä viinintuottajia. Terassitarhat ovat tilan erikoisuus. Ainutlaatuinen maaperä ja mikroilmasto ovat Bründlmayerin herkullisten viinien salaisuus. Willi Bründlmayer on johtanut viinitilaa vuodesta 1980.

Bründlmayer Willi banneri

Weingut Bründlmayer – Itävallan hienointa Rieslingiä

Itävallan arvostetuimpiin viinitaloihin kuuluva Weingut Bründlmayer valmistaa viinejään renessanssitalossa Langeloisin kylässä. Kylää ympäröivien kukkuloiden rinteillä kasvavista rypäleistä tuotetaan talon tunnetuksi tehnyttä Rieslingiä.

Weingut Bründlmayer on yksi Itävallan tärkeimmistä viinintuottajista. Willi Bründlmayer on johtanut viinitilaa vuodesta 1980 ja tehnyt viinejä tunnetuiksi myös Itävallan ulkopuolella. Häntä on kehuttu paitsi maan parhaaksi viinintekijäksi, myös erinomaisena lähettiläänä koko Itävallalle.

Terassitarhoilla kypsyy Itävallan parhaat rypäleet

Bründlmayerin herkullisten viinien salaisuus on ainutlaatuinen maaperä ja mikroilmasto. Talolla on noin 75 hehtaaria terasseina viljeltyjä viinitarhoja Langenloisia ympäröivillä kukkuloilla. Tilan vanhat köynnökset, Alte Reben, ovat maailman ehdotonta huippua. Lämpötilanvaihtelut antavat niille luonnetta: korkealta paahtava aurinko lämmittää terassitarhoja päiväsaikaan, laaksosta nouseva tuuli viilentää lämpötilan yöllä matalaksi. Lopullinen, käsin tehtävä sadonkorjuu sijoittuu vasta loppusyksyyn, joten rypäleitä saatetaan kerätä jopa lumisateessa.

Riesling vaativaan makuun

Kun kaipaat kuivaa, raikasta ja tasapainoista rieslingiä, Bründlmayer Riesling Steinmassel on ensiluokkainen valinta. Viinilehden 'Vuoden valkoviini 2013' ja viinikriitikko Robert Parkerin ylistämä viini sopii hienostuneeseenkin makuun. Se on erinomaista esimerkiksi itämaisen ruoan, mätien, äyriäisten, grillatun tai savustetun kalan sekä vaalean lihan kanssa tarjoiltuna. Rieslingin mausta löytyy eksoottisia hedelmiä ja pitkä, mineraalinen jälkimaku.

Vanha viinitila toivottaa tervetulleeksi

Weingut Bründlmayerin viinitilan kotipaikka Langelois sijaitsee 70 kilometriä Wienistä lounaaseen. Sen 1500-luvulla rakennettu renessanssityylinen päärakennus on vaikuttava näky jo itsessään.

Lue lisää Bründlmayerin englanninkielisiltä sivuilta.