Anna Puu suunnitteli uuden ulkoasun Anna de Codorníu -kuohuviinille

Espanjan suosituin cava Anna de Codorníu pukeutuu taiteilijajuhlavuottaan viettävän Anna Puun suunnittelemaan kuosiin.

anna puu

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Anna Puun debyyttialbumin julkaisusta. Suuren festarikesän lisäksi Annalta ilmestyy lokakuussa artistielämänkerta ja juhlavuosi huipentuu marraskuussa konserttiin Hartwall Arenan lavalla.

– Olen saanut tehdä 10 vuotta rakastamaani työtä alalla, jossa mikään ei ole varmaa, Anna kertoo – Olen kiitollinen jokaisesta pienestä, hienosta hetkestä, ja jokainen niistä on juhlistamisen arvoinen.

– Muistan urani alkuajoilta, kun Tavastian backstagella odotti pullo kuohuviiniä ensimmäisen loppuunmyydyn keikkani jälkeen. Silloin oli tietenkin aihetta juhlaan, ja kuplat ovat aina läsnä juhlissani.

Anna de Codorníu Brut Organic
Olen kiitollinen jokaisesta pienestä, hienosta hetkestä, ja jokainen niistä on juhlistamisen arvoinen – Anna Puu

Pastellisävyinen, akvarellityylinen ulkoasu leikittelee jalokiviteemalla. – Rakastan suunnittelua ja ideoiden toteuttamista. Kuosi kuvastaa jalokivien – ja elämän – hohtoa spektrin eri väreissä, Anna kertoo. Kuosin on piirtänyt graafikko Maria Ahonen, joka vastaa myös lähes kaikista Anna Puun levyjen kansista.

Katalonialaisten kansalliskuohuvaa cavaa valmistava Codorníun viinitila sijaitsee lähellä Barcelonan kaupunkia, johon Annalla on vahva suhde. – Olen käynyt Barcelonassa todella usein Espanjan vaihto-oppilasvuodestani lähtien. Cava ei ole riippuvainen siitä, minkä ruoan kanssa sitä nauttii. Ainoa kriteerini on, että kuplat vaativat ystäviä ympärilleni.

Kuka oli Anna de Codorníu?

1500-luvulla perustetun Codorníu-viinitalon sukuun syntyi 1600-luvulla kaunotar Anna de Codorníu, joka oli perheen viimeinen Codorníu-nimeä kantanut perijä. Hän avioitui Miquel Raventósin kanssa, minkä jälkeen omistajasuku on kulkenut Raventós-nimellä.

Maailman vanhimpiin viinitaloihin kuuluva Codorníu valmisti ensimmäisenä espanjalaisten kansallisylpeyttä cavaa vuonna 1872.

Elegantissa ja kuivan hedelmäisessä Anna de Codorníu Brut Organic luomu-cavassa aistii esikuvansa mukaista feminiinisyyttä, herkkyyttä ja eloisuutta.

Anna de Codorníu Brut Organic -pullo on pakattu Anna Puun suunnittelemaan paperiseen kääreeseen, joka on saatavilla Alkon myymälöistä 17.6. alkaen. Erikoiserä on myynnissä niin kauan kuin sitä riittää. Hinta 12,98 € / 75 cl. Viini on valmistettu vegaanisesti. #annasyyjuhlaan