Fresita Suomessa jo 10 vuotta - tiesitkö sinä tämän suosikkikuohuvasta?

Suomen myydyimmän kuohuvan, aidoista mansikoista tehdyn Fresitan tulosta Suomeen tulee sunnuntaina 26.3.2017 kuluneeksi 10 vuotta. Lue hauska faktapaketti suomalaisten rakastamasta kuohuviinistä.

Fresitan tulosta Suomeen 10 vuotta - tiesitkö tämän Fresitasta?

* Fresitaan poimittavat mansikat kasvavat Etelä-Chilessä, jossa sillä on kaksi kasvukautta - kesäkauden mansikat kasvavat marraskuusta maaliskuuhun ja ne ovat isompia kuin talvikauden mansikat, jotka kypsyvät heinäkuusta marraskuuhun. Näistä kahden kasvukauden mansikoista tehdään sekoitus, joka yhdistetään laadukkaaseen chileläiseen kuohuviinin. Mansikat tulevat aina samalta luotettavalta tuottajalta - samoin kuin Fresita Blueberry&Raspberryssa käytettävät vadelmat ja mustikat. 

* Chilen luonto on ainutlaatuinen ja Andit sekä Tyynimeri muodostavat luonnolliset esteet, joten maan lajisto on säilynyt geneettisesti erittäin puhtaana. Tämä näkyy myös mm. Fresitaan valittavien marjojen laadussa.

* Idea Fresitaan syntyi yli 20 vuotta sitten, kun venezuelalaiset halusivat hedelmäisen kuohuvan ja ottivat yhteyttä chileläiseen Viña Casal del Gorchsiin. Kuohuvan kehitystyö kesti noin kymmenen vuotta kunnes löytyi sopivan tasapainoinen sekoitus.

- Fresitan suosio yllätti meidät tuolloin täysin, tuote ehti loppua varastostamme useaan otteeseen ja kuluttajat etsivät Fresitaa kuumeisesti eri Alkoista, Senior Brand Manager Tanja Ylinen kertoo. Fresita on ollut heti lanseerausvuodesta 2007 lähtien Suomen myydyin kuohuva ja Argentiinan jälkeen suomalaiset nauttivat Fresitaa eniten maailmassa. – Fresita on kasvanut kymmenessä vuodessa tyttömäisen raikkaasta kuohuvasta luonnollisen elegantiksi kuohuviiniksi, joka on vakiinnuttanut paikkansa aitona tunnelmanluojana esimerkiksi ystävien kesken järjestetyillä etkoilla tai jatkoilla.

erilaiset_fresitapullot
Fresita Original sai kaverikseen Fresita Blueberry-Raspberryn loppuvuodesta 2016.

Tiesitkö tämän Fresitasta:

- Fresita on espanjaa ja tarkoittaa pientä mansikkaa.

- Mansikan alkuperämää on Chile ja alunperin marja oli valkoinen, josta on sittemmin kehitetty suomalaistenkin rakastama punainen versio.

- Fresita sisältää vain aitoja marjoja, ei keinotekoisia aromeja tai väriaineita.

- Fresitan alkoholipitoisuus on vain 8 %.

- Fresita tulee viilentää ennen tarjoilua erityisen kylmäksi, ideaali tarjoilulämpötila on 4-6 astetta.

- Fresita sopii täydellisesti myös erilaisten mietojen drinkkien ja boolien raaka-aineeksi.

- Fresita säilyy hyvin 2-3 vuotta viileässä ja auringonvalolta suojattuna.

20.03.2017

Fresita - maku aidoista marjoista


Ainutlaatuinen Fresita-kuohuviini on chileläisen viinitalo Casal del Gorchsin taidonnäyte, jossa yhdistyvät maan pitkät viininteon perinteet sekä aitojen marjojen parhaimmat ominaisuudet. Ei ihme, että mansikoita ja mustikoita rakastavat suomalaiset ovat

Lue lisää »