Fresita - maku aidoista marjoista

Ainutlaatuinen Fresita-kuohuviini on chileläisen viinitalo Casal del Gorchsin taidonnäyte, jossa yhdistyvät maan pitkät viininteon perinteet sekä aitojen marjojen parhaimmat ominaisuudet. Ei ihme, että mansikoita ja mustikoita rakastavat suomalaiset ovat

Fresitaa tuottava viinitalo Casal del Gorchs on juuriltaan eurooppalainen. Viinitalon perusti 1920-luvulla Kataloniasta, Espanjasta Chileen muuttanut Rabatin perhe, jonka halussa viinitalo on edelleenkin. Perheyritys on ollut uskollinen juurilleen ja onnistunut yhdistämään eurooppalaisen viininteon tietotaidon Chilen tarjoamaan ilmastoon, aurinkoon, veteen ja maaperään.

Raikasta mansikkaa nimeään myöten

Viinitalon tunnetuin tuote Fresita on aitoa mansikkaa nimeään myöten, sillä sana fresita tarkoittaa espanjaksi pientä mansikkaa. Fresitan tuotekehittely kesti vuosia. Casal del Gorchsin viiniasiantuntijoiden tavoitteena oli luoda ainutlaatuinen ja luonnollinen kuohuviini, jossa yhdistyvät paras chileläinen kuohuviini ja aidot mansikat. Kuohuvien ystävät ovat kautta aikojen yhdistäneet lasilliseen kuplivaa myös tuoreet mansikat, joten oli luonnollista kehittää kuohuviini jossa nämä kaksi nämä asiaa yhdistyvät herkullisella tavalla.

Harva tietää, että maailman ensimmäiset mansikat löydettiin Chilestä. Fresitaan valittavat mansikat tulevat pohjoiseurooppalaista ilmastoa muistuttavasta Patagoniasta, maan eteläosasta. Patagonian alueella kasvavat mansikat ovat tunnettuja herkullisesta aromistaan ja makeasta maustaan.

Yksinkertaisesti Suomen suosituin kuohuviini

Salaista reseptiikkaa noudattaen valmistettava mansikkasose lisätään kuohuviiniin juuri ennen pullotusta. Näin syntyy Fresitan samea, mansikanpunainen väri sekä aito mansikan tuoksu, jonka joukossa on aavistus sitrusta. Lopputuloksena on suomalaiseen makuun täydellisesti sopiva kuohuviini.

Raikas Fresita on parhaimmillaan ystävien kanssa jaettuna, sillä se on kuohuviini iloitsemiseen ja rentoutumiseen. Fresita sopii esimerkiksi makeaksi alkumaljaksi kesän juhliin tai jälkiruoaksi aterian päätteeksi. Erinomaisen yhdistelmän loppuvuoden juhliin saat myös yhdistämällä Fresitaa Blossaan tai alkoholittomaan glögiin.

Matkusta viinimatkalle Andien ja Tyynen valtameren syleilyyn

Jos haaveilet matkasta Fresitan alkulähteille, on matkakohteesi ensin Chilen pääkaupunki Santiago de Chile. Kaupunki sijaitsee pitkän ja kapean maan puolessa välissä, mikä on varma laskeutumiskohde Euroopasta saapuessa. Casal de Gorchin viinitaloon ei järjestetä vierailuja, mutta viinimatkailija löytää tekemistä kiireisen Santiagon ja naapurikaupungin, kulturellin Valparaíson viini- ja ruokakulttuurista.

Santiagon eteläpuolen jokilaaksoissa, Andien ja rannikon väliseltä alueela on huima määrä viinitiloja, joissa vierailijat pääsevät maistelemaan maailman parhaita viinejä. Helpoin tapa matkustaa pitkien välimatkojen Chilessä on lentokone, mutta vuokra-autolla pääsee kokemaan maan luonnon moninaisuuden.