Kuohuviinipullon avaaminen sapelilla ja muut näyttävät vinkit

Kuohuviinipullon avaaminen samppanjasapelilla ja kuohuviinipyramidi ovat juhlien ohjelmanumeroita. Katso vinkit ja tee vaikutus vieraisiin!

samppanjapyramidi

Kuohuviinipullon avaaminen sapelilla eli Sabrage

Samppanjapullon kaulan katkaiseminen sapelilla tai miekalla on peräisin Napoleonin ratsuväeltä.

Napoleonin kerrotaan todenneen: ”Samppanja, voitossa se ansaitaan, tappiossa sitä tarvitaan”. Tämän innoittamana Napoleonin voitokkaat joukot avasivat jokaisen taistelun jälkeen pullon samppanjaa käyttäen ykkösasettaan, eli sapelia.

Näyttävä kuohuviinipullon avaus onnistuu maallikoltakin. Mikäli miekkaa tai samppanjasapelia ei ole saatavilla, toimii avausvälineenä myös tukeva leipäveitsi.

Näin avaat kuohuviinipullon miekalla tai veitsellä:

1. Varmista ensin, että kuohuviini on kylmää. Lämpimässä kuohuviinissä on liikaa painetta, joka voi aiheuttaa ongelmia. Valkoinen liina avaajan käsivarrella kohottaa tunnelmaa ja on valmiina kuohujen pyyhkimistä varten.

2. Kuori pullon metallifolio ja poista sidelanka korkin ympäriltä.

3. Liu'uta miekkaa voimalla pullon saumaa pitkin, kunnes se kolahtaa pullon suussa olevaan kohoumaan. Kuohuviinipullon kaula katkeaa korkin alapuolelta pullon sisällä olevan paineen voimasta. Paineen vuoksi pullosta kuohuu yli vain noin puoli lasillista samppanjaa eikä pulloon jää lainkaan lasin siruja.

Katso videolta miten avaat kuohuviinipullon miekalla

Samppanjapyramidi on juhlien koristaja

Jos olet jo kokeillut kuohuviini- tai samppanjapullon avaamista miekalla, seuraava askel juhlatunnelman kohottamiseen on kuohuviinipyramidi.

Parhaan lopputuloksen saat rakentamalla pyramidin leveistä ja matalajalkaisista kuohuviinilaseista eli coupe-laseista. Myös leveäjalkaiset cocktaillasit käyvät mainiosti. Pöytä kannattaa suojata esimerkiksi isolla tarjottimella, sillä laseista valuu helposti viiniä myös pöydälle.

Näin teet samppanjapyramidin:

1. Viilennä kuohuviinipullot hyvin etukäteen.

2. Asettele lasit niin, että neljän tai viiden lasin päälle tulee aina yksi lasi. Näin juomaa ei mene hukkaan, vaan se valuu kauniisti seuraavan kerroksen laseihin.

3. Aloita kaataminen ylimmästä lasista ja jatka kunnes kaikki pyramidin lasit ovat täynnä. Kaada rauhallisesti, jotta juoma kuohuisi mahdollisimman vähän.

Kuohuviinipyramidi
Kuohuviinipyramidi on juhlien katseenvangitsija ja upea ohjelmanumero.

Voit koota laseista niin monta kerrosta kuin haluat. Tuloksena on erittäin näyttävä ja kaunis juhlapöydän keskipiste. Pyramidi helpottaa ja nopeuttaa myös lasien täyttöä, sillä kerralla täyttyy huima määrä laseja.

Jos täysinäisiä laseja ei tarvita kerralla montaa, voit täyttää lasit myös yksitellen. Kauniisti asetellut lasit toimivat silti näyttävänä katseenvangitsijana ja mahtuvat näin myös yllättävän pieneen tilaan.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>