Näyttävät vinkit kuohuviinin ja samppanjan tarjoiluun

Kuohuviinipullon avaaminen miekalla ja kuohuviinipyramidi ovat juhlien ohjelmanumeroita. Katso vinkit ja tee vaikutus!

samppanjapyramidi

Sabrage eli kuohuviinipullon avaaminen miekalla

Samppanjapullon kaulan katkaiseminen sapelilla tai miekalla on peräisin Napoleonin ratsuväeltä.

Napoleonin kerrotaan todenneen: ”Samppanja, voitossa se ansaitaan, tappiossa sitä tarvitaan”. Tämän innoittamana Napoleonin voitokkaat joukot avasivat jokaisen taistelun jälkeen pullon kuohuvaa käyttäen ykkösasettaan, eli sapelia.

Näyttävä avaus onnistuu maallikoltakin. Mikäli miekkaa tai sapelia ei satu olemaan käden ulottuvilla, toimii avausvälineenä myös tukeva leipäveitsi.

Näin avaat pullon miekalla tai veitsellä:

1. Varmista ensin, että kuohuviini on kylmää. Lämpimässä kuohuviinissä on liikaa painetta, joka voi aiheuttaa ongelmia. Valkoinen liina avaajan käsivarrella kohottaa tunnelmaa ja on valmiina kuohujen pyyhkimistä varten.

2. Kuori pullon metallifolio ja poista sidelanka.

3. Liu'uta miekkaa voimalla pullon saumaa pitkin, kunnes se kolahtaa pullon suussa olevaan kohoumaan. Kuohuviinipullon kaula katkeaa korkin alapuolelta pullon sisällä olevan paineen voimasta. Paineen vuoksi pullosta kuohuu yli vain noin puoli lasillista samppanjaa eikä pulloon jää lainkaan lasin siruja.

Näin teet samppanjapyramidin

Jos olet jo kokeillut kuohuviini- tai samppanjapullon avaamista miekalla, on seuraava askel juhlatunnelman kohottamiseen kuohuviinipyramidi.

Parhaan lopputuloksen saat rakentamalla pyramidin leveistä ja matalajalkaisista kuohuviinilaseista eli coupe-laseista. Myös leveäjalkaiset cocktaillasit käyvät mainiosti.

Asettele lasit niin, että neljän tai viiden lasin päälle tulee aina yksi lasi. Näin juomaa ei mene hukkaan, vaan se valuu kauniisti seuraavan kerroksen laseihin. Aloita kaataminen ylimmästä lasista ja jatka kunnes kaikki pyramidin lasit ovat täynnä.

Muista viilentää kuohuviini hyvin etukäteen ja kaada rauhallisesti, jotta juoma kuohuisi mahdollisimman vähän. Voit koota laseista niin monta kerrosta kuin haluat. Tuloksena on erittäin näyttävä ja kaunis juhlapöydän keskipiste. Pyramidi helpottaa ja nopeuttaa myös lasien täyttöä, sillä kerralla täyttyy huima määrä laseja.

Jos täysinäisiä laseja ei tarvita kerralla montaa, voit täyttää lasit myös yksitellen. Kauniisti asetellut lasit toimivat silti näyttävänä katseenvangitsijana ja mahtuvat näin myös yllättävän pieneen tilaan.

Kuohuviinipyramidi
Kuohuviinipyramidi on juhlien katseenvangitsija ja upea ohjelmanumero.