Samppanjapyramidi tuo näyttävyyttä juhliin

Kuohuviinipyramidi on hieno juhlien ohjelmanumero. Katso miten rakennat samppanjapyramidin ja tee vaikutus vieraisiin!

samppanjapyramidi

Samppanjapyramidi on juhlien koristaja

Parhaan lopputuloksen saat rakentamalla pyramidin leveistä ja matalajalkaisista kuohuviinilaseista eli coupe-laseista. Myös leveäjalkaiset cocktaillasit käyvät mainiosti.

Pöytä kannattaa suojata esimerkiksi isolla tarjottimella, sillä laseista valuu helposti viiniä myös pöydälle.

Näin teet samppanjapyramidin:

  1. Viilennä kuohuviinipullot hyvin etukäteen.

  2. Valitse tasainen ja tukeva pöytä pyramidin perustaksi.

  3. Aseta ensimmäinen kerros laseja tiiviisti yhteen. Tämä on pyramidin pohja, ja lasien määrän tulee olla neliöluku (esimerkiksi 4x4, 5x5, 6x6 jne. pohjakerroksessa).

  4. Aseta seuraavan kerroksen lasit edellisen kerroksen lasien saumakohtien päälle niin, että ne muodostavat pienemmän neliön. Toista tämä kerros kerrokselta pienentäen joka kerrosta, kunnes ylin kerros on yksi lasi.

  5. Aloita kaataminen ylimmästä lasista ja jatka kunnes kaikki pyramidin lasit ovat täynnä. Kaada rauhallisesti, jotta juoma kuohuisi mahdollisimman vähän.

Kuohuviinipyramidi
Kuohuviinipyramidi on juhlien katseenvangitsija ja upea ohjelmanumero.

Voit koota laseista niin monta kerrosta kuin haluat. Tuloksena on erittäin näyttävä ja kaunis juhlapöydän keskipiste. Pyramidi helpottaa ja nopeuttaa myös lasien täyttöä, sillä kerralla täyttyy huima määrä laseja.

Esimerkkinä viiden kerroksen samppanjapyramidi. jonka pohjakerrokseen tulee 5x5 (25) lasia: seuraava kerros 4x4 (16) lasia, kolmas kerros 3x3 (9), neljäs 2x2 (4), ja viimeiseksi yksi lasi huipulla. Yhteensä tämä vaatii 55 lasia.

Jos täysinäisiä laseja ei tarvita kerralla montaa, voit täyttää lasit myös yksitellen. Kauniisti asetellut lasit toimivat silti näyttävänä katseenvangitsijana ja mahtuvat näin myös yllättävän pieneen tilaan.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>