Näin avaat kuohuviinipullon oikein

N-Y-T Poks! Kuohuviinipullon avaaminen hoituu kätevästi, kun otteet ovat oikeat ja kuohuva juhlajuoma riittävän viileää. Katso vinkit kuohuviinipullon avaamiseen oikeaoppisesti.
Näin avaat kuohuviinipullon oikein

Kuohuviinipullossa voi olla kuuden ilmakehän paine, mikä tarkoittaa, että painetta on kolme kertaa enemmän kuin henkilöauton renkaassa. Pulloa kannattaa siis käsitellä varoen ja välttää turhaa hölskyttämistä, jottei viini kuohu avattaessa.

Jäähdytä kuohuviini jääkaapissa vähintään muutama tunti tai jää-vesiseoksen joukossa coolerissa vähintään 20 minuuttia ennen avaamista. Jos viini on liian lämmintä, se kuohuu herkemmin. Katso tarkemmat vinkit viinipullon viilentämiseen nopeasti.

Näin kuohuviinipullon avaaminen onnistuu:

1. Poista metallikapseli ja rautalangat ennen kuin avaat korkin. Voit myös halutessasi vain löysätä rautalangat ja jättää ne paikoilleen.

2. Tartu heikommalla kädelläsi korkkiin ja pitele vahvemmalla kädelläsi pulloa pohjasta.

3. Käännä varovasti pullon pohjasta. Korkin pitäisi tuntua siltä, että se tulee itsestään ulos pullon suusta. Paina sopivasti vastaan, ettei paine työnnä korkkia ulos hallitsemattomasti. Oikein avattuna korkki ei poksahda vaan ainoastaan sihahtaa.

4. Kaada ensin kaikkiin laseihin vähän viiniä ja loput vasta sitten, kun kaatokuohu on laskenut. Kuohuviiniä kaadetaan lasiin 10–12 cl.

Jos korkki poksahtaa avatessa, lähtee pullosta painetta ja juoma kuohuu herkästi. Ja kukapa nyt hyvää kuplajuomaa haluaisi haaskata!