Kuohuviinipullon avaaminen oikein

Kuohuviinipullon avaaminen hoituu kätevästi, kun otteet ovat oikeat ja pullo riittävän kylmä. Katso vinkit kuohuviinipullon avaamiseen oikeaoppisesti.

Näin avaat kuohuviinipullon oikein

Kuohuviinipullossa voi olla kuuden ilmakehän paine, mikä tarkoittaa, että painetta on kolme kertaa enemmän kuin henkilöauton renkaassa. Kuohuviinipulloa kannattaa siis käsitellä varoen ja välttää turhaa hölskyttämistä, jottei viini kuohu pulloa avatessa.

Viilennä kuohuviini jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai jää-vesiseoksen joukossa coolerissa vähintään 20 minuuttia ennen pullon avaamista. Jos viini on liian lämmintä, se kuohuu herkemmin.

Katso tarkemmat vinkit viinipullon viilentämiseen nopeasti.

Kuohuviinin avaaminen näin onnistut:

1. Poista metallikapseli ja rautalangat ennen kuin avaat korkin. Voit myös halutessasi vain löysätä rautalangat ja jättää ne paikoilleen.

2. Tartu heikommalla kädelläsi korkkiin ja pitele vahvemmalla kädelläsi pulloa pohjasta. Kallista pulloa yläviistoon noin 45 asteen kulmaan.

3. Käännä varovasti kuohuviinipullon pohjasta. Korkin pitäisi tuntua siltä, että se tulee itsestään ulos pullon suusta. Paina sopivasti vastaan, ettei paine työnnä korkkia ulos hallitsemattomasti. Oikein avattuna korkki ei poksahda vaan ainoastaan sihahtaa.

4. Kaada ensin kaikkiin kuohuviinilaseihin vähän viiniä ja loput vasta sitten, kun kaatokuohu on laskenut. Kuohuviiniä kaadetaan lasiin 10 - 12 cl lasin koosta riippuen, mutta suurinpiirtein 2/3 osaa kuohuviinilasin tilavuudesta.

Jos kuohuviinipullon korkki poksahtaa avatessa, lähtee pullosta painetta ja juoma kuohuu herkästi. Ja kukapa nyt hyvää kuplajuomaa haluaisi haaskata!

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>

kuohuviinilaseja

Kolme cavaa kuohuviinilasiisi


Suosittu cava on perinteisellä kuohuviinin valmistusmenetelmällä tehty espanjalainen kuohuviini, jota valmistetaan pääasiallisesti Kataloniassa, Koillis-Espanjassa. Ota selvää cavasta ja katso viinivinkit!

Lue lisää »