Miten avattu kuohuviinipullo säilyy parhaiten?

Miten kannattaa säilyttää avattu kuohuviinipullo, jotta kuplat säilyvät siinä mahdollisimman pitkään? Lue vastaukset yleisimpiin kuohuviinin säilyvyyttä koskeviin kysymyksiin.

cavapullo ja lasi

Kuinka kauan kuohuviini säilyy avatussa pullossa?

Ilman sulkijaa kuplat katoavat avonaisesta kuohuviinipullosta jo muutamassa tunnissa. "Lusikka pullonsuussa" -kikka ei pidennä kuplien säilyvyyttä.

Kuohuviinille on saatavilla Alkosta ja viinitarvikeliikkeistä noin 10 euron hintaisia kuohuviinipullonsulkijoita, jotka säilyttävät kuplat pullossa ja kuohuviinin nauttimiskelpoisena jopa pari päivää avaamisen jälkeen. 

Missä avattu kuohuviinipullo säilyy parhaiten?

Laita avattu ja stopperilla suljettu kuohuviinipullo jääkaappiin. Kylmässä kuplat sekä itse viini säilyvät parhaiten. Juhlien aikana kuohuviinipullo kannattaa pitää kauniissa coolerissa eli tarjoiluastiassa, joka on täytetty jäillä. Kurkkaa vinkit kuohuviinipullon nopeaan viilentämiseen.

Miten nopeasti kuohuviini kannattaa tarjoilla avaamisen jälkeen?

Kuohuviinipullo kannattaa avata juuri ennen tarjoilua, jotta kuplia pääsee mahdollisimman vähän karkuun. Jos tilaisuudessa on vieraita paljon ja kuohuviininkaatajia vähän, kannattaa kaataa ensin kuohuviinilaseihin pohjat eli lasi noin puolilleen, ja täyttää se juuri ennen vieraalle tarjoamista.

Lue myös millainen on hyvä kuohuviinilasi, jossa kuplat säilyvät pisimpään.