Ihastu kesän piknik-viineihin

Tutustu viinivinkkeihimme näppärissä kevytpulloissa ja tetroissa piknikille ja kesän viettoon. Kaikki suositusviinit on kirkastettu vegaanisesti.

top3piknik_2024

Tutto è Possibile LESS is MORE Organic Frizzante 75 cl

Kevyt ja särkymätön muovipullo on kaikista piknikystävällisin kuohuva pirteän luomuviinin ystäville.

"Tosi kivat ja raikkaat kuplat, vaikka onkin frizzante luokitukseltaan! Pirteässä ja lähes kuivassa maussa löytää keltaista kypsää omenaa ja herkullista hedelmäisyyttä sekä aavistuksen sitruunan kuorta"

Vegaanisesti valmistetun viinin kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia

"Huippukäytännöllinen terassi- ja piknikviini, todella kevyt pullo – myös hiilijalanjäljeltään! Luomuviini on vegaaneille soveltuva ja sillä on paikallinen ekosertifikaatti eli todellinen vihreä valinta. Nauti erilaisten salaattien ja kasvis- tai kalaruokien kanssa"

Sancrispino Bio Rosato 50 cl

Maukkaan hedelmäinen ja kuiva Sancrispino-luomuroseeviini tulee Sisiliasta. Näppärän kokoisesta ja kevyesta puolen litran roseetetrasta saat lasilliset neljälle hengelle.

"Raikkaan roseen mausta aistii metsämarjoja ja punaherukkaa. Nauti joko sellaisenaan tai pikkusuolaisten kuten erilaisten piknik-leipien tai salaattien kanssa. Luomusta ja helposta kierrätettävyydestä plussaa!"

"Viinipakkaus toimii hyvin myös piknik-eväiden viilentäjänä: laita se pariksi tunniksi pakastimeen, jolloin viini ei ala vielä jäätyä, mutta on tosi kylmä ja viilentää eväskassissa myös eväitä"

Psst! Löydät Sancrispino-viinit Alkoista niin rosee-, valko- ja punaviininä.

Kungfu Girl Riesling 37,5 cl tai 1,5 litraa

Ihastuttavan pieni mini-Kungfu Girl on täydellinen koko arki-iltaan, piknik-pulloksi ja etkoille! Puolentoista litran hanaviini vastaa puolestaan kahden normikokoisen pullon kokoa.

"Kungfu on Riesling vailla vertaa! Kypsä omena, raikas sitrus ja hento kukkaisuus vievät suorastaan kielen mennessään. Puolikuiva maku yhdistyy ryhdikkäisiin happoihin ja tekee kokonaisuudesta hyvin tasapainoisen miellyttävän, maukasta mineraalisuutta unohtamatta. Näin monipuolista viiniä on kyllä vaikea löytää!"

Mini-Kungfu Girl on pullotettu kevyeen muovipulloon ja siitä riittää lasilliset kahdelle tai kolmelle hengelle. 1,5 litran hanapakkaus säilyy avaamisen jälkeen neljä viikkoa hyvänä jääkaapissa. Siitä riittää lasilliset 12 hengelle.

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Laura Kuusela ja Iida Palin sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.