Kansainvälistä kilpailumenestystä Nederburgin viineille

Nederburg The Winemaster’s Rieslingin vuosikerta 2015 on palkittu kultamitalilla vuoden 2016 The Drinks Business Global Riesling Masters -kilpailussa.

Kansainvälistä kilpailumenestystä Nederburgin viineille

Viini sai kilpailuun osallistuneista eteläafrikkalaisista viineistä korkeimman pisteytyksen - 94 pistettä.

Uutta maailmaa parhaimmillaan – tyylikäs riesling, jossa hinta ja laatu kohtaavat

Etelä-Afrikka kuuluu päiväntasaajan eteläpuolisiin viinintuotantomaihin. Viiniköynnökset alkavat vihertää kevään lämmössä lokakuussa ja sadonkorjuu ajoittuu helmi-maaliskuulle. Atlantin ja Intian valtameret raikastavat rannikkoalueita ja meren läheisyydessä sijaitsevilla viinitarhoilla viljellään lähinnä viileässä ilmastossa viihtyviä lajikkeita, kuten Rieslingiä. Kuivat kesät, leudot syksyt ja sateiset talvet ovat viininviljelylle ihanteellisia.

Nederburg The Winemasters Riesling on hedelmäinen ja tyylikäs viinityyppinsä edustaja. Rypäleet tulevat Paarlin, Stellenboschin ja Durbanvillen alueilta.

Viinin hedelmäisessä maussa on ananasta ja limeä. Harmonisen ja raikkaan hapokkaan makunsa vuoksi Nederburg The Winemasters Riesling on erinomainen valinta savustetun lohen seuralaiseksi kesäpöytään tai vaikka loppukesän rapujuhliin.

Kilpailumenestystä useille viineille

Nederburg The Winemasters Rieslingin saavuttaman kansainvälisen menestyksen lisäksi mm. Nederburg The Anchorman Chenin Blanc 2016 on voittanut platinaa 2017 Decanter World Wine Awards -kilpailussa Lontoossa ollen paras eteläafrikkalainen Chenin blanc yli £15 sarjassa.

Jo aiemmin Nederburg valittiin Lontoossa järjestetyssä 2016 International Wine & Spirit Competition (IWSC) -kilpailussa Vuoden viinintuottajaksi Etelä-Afrikassa. Nederburg voitti myös jo toistamiseen 2017 Platter´s By Diners Club -viinioppaan Vuoden viinitila -tittelin Etelä-Afrikassa. Platter´s palkitsi viidellä tähdellä Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest 2015 jälkiruokaviinin, jonka 2016 vuosikerta on saatavilla myös Suomessa.