Laulaja Nelli Matula ja Fresita-kuohuviini yhteistyöhön kesän 2020 kunniaksi

Nelli Matula julkaisi uusimman Tikkei-singlensä kesäkuussa. Mikä on suositun pop-tähden uran huipputapahtuma ja millä leivonnaisilla hän kondiittorina mieluiten herkuttelee?

nelli matula

Helsinkiläinen Nelli Matula on laulaja ja lauluntekijä, jonka uusin single Tikkei ilmestyi 12. kesäkuuta. 24-vuotiaan laulajan esikoisalbumi Jumalatar julkaistiin vuonna 2019 ja se nousi Suomen virallisen albumilistan kuudenneksi. Nelli on uransa aikana saanut kolme Emma-ehdokkuutta.

Onnea Nelli uusimmasta singlestäsi, miten Tikkei on otettu vastaan ja mistä biisi oikein kertoo?

– Tikkei biisillä on Spotifyissa kovemmat ekan päivän striimit kuin muilla aiemmilla biiseilläni, joten erittäin hyvin. Sen kirjoistusprosessi on vielä tuoreena mielessä – biisi kertoo ihmissuhteiden tilanteista, joissa kuulluksi tulemisen kokemus ei ole tasaisesti jakautunut.

On ollut superkiva huomata, miten sanoitukset ovat kolahtaneet faneihin. On tärkeää, että laulunkirjoittaja osaa muotoilla sanoitusten ikuiset teemat niin, että kuulijat samaistuvat. 

Olet ensimmäiseltä ammatiltasi kondiittori, oletko edelleen kova leipomaan? Ja mikä on lempiherkkusi?

– Leivon edelleen, ja varsinkin koronakevään aikana. Olin aikoinaan harjoittelussa helsinkiläisessä Patisserie Teemu Aurassa, jossa oli aivan ihanat cookiesit.

nelli_matula_ja_fresita_kuohuviini_low
Fresitan White Strawberries -kuohuviini toimii hyvin alkumaljana.

Teen aina pakkaseen valmiiksi keksitaikinaa pötkönä kelmun sisälle, josta voi jäisenä leikata juuri sen verran taikinasiivuja kuin tekee mieli ja laittaa uuniin paistumaan. Näin keksit ovat varmasti tuoreita. Käytän niihin aina fariinisokeria, jolloin tuoreiden keksien ulkoreuna on rapea ja sisältä vähän sitkeä. Maitosuklaahippukeksit ovat yksi suosikkini.

Mikä on huipputapahtuma urallasi, entä arjen pienissä hetkissä?

– Huippujuttuja on ollut tosi paljon, mutta olen alusta asti pitänyt mielessä, että mikään ei ole itsestään selvää. Kun sain lapsuudenunelmani toteen eli levytyssopimuksen 2016 se teki minut tietysti superonnelliseksi.

Lapsuudenperheessäni syötiin aina yhdessä iltaruoka työ- ja harrastuskiireistä huolimatta. Edelleen tapaamme säännöllisesti vanhempieni luona sunnuntaidinnerillä, joka aloitetaan aina alkumaljalla.

Kävin juuri perheen mökillä saaressa ja vein jääkaappiin pari pulloa Fresita-kuohuvaa juhannuksen yllätykseksi vanhemmilleni.

Kerro vielä vinkkisi kesän juomatarjoiluihin

– Olen innostunut tekemään kotona makusiirappeja, joita voi käyttää niin cocktaileissa kuin jälkiruoissa. Viimeisimmäksi tein sellaista liiloista syreeneistä, jotka toivat siirappiin huumaavan tuoksun ja värin. Syreenin kukathan ovat syötäviä ja niitä sekä muita myrkyttömiä kesäkukkia on kiva jäädyttää ison jääpalan sisälle tuomaan väriä juomaan.

nellicapture

Tikkei - Nelli Matula

Katso minimusavideo Nellin 12.6.2020 ilmestyneeltä Tikkei-singleltä.

Nelli Matula kirjoittaa uutta musiikkia täydellä vauhdilla ja seuraavaa singleä odotellaan alkusyksystä.

Kuuntele Tikkei Nellin IGTV:ssä>

22.06.2020