Lindeman's, Penfolds, Matua ja Beringer Viinimaan valikoimaan

Viinimaan valikoima laajeni lokakuun alusta lähtien laadukkailla australialaisilla viinibrändeillä eli Lindeman's, Penfolds, Rosemount Estate, Yellowglen ja Rawson's Retreat sekä uusiseelantilaisella Matualla ja kalifornialaisella Beringerillä.

Treasury Wines Estate

Uusista viinimaalaisista Lindemansin viinit ovat jokaiselle australialaisten viinien ystäville tuttuja. Hunter Valleyssa vuonna 1843 perustettu Lindeman's on Australian vanhin viinitila, ja viinitalon viinit ovat keränneet vuosien aikana yli 600 mitalia eri kilpailuissa. Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisten viinien suosio pohjautuu viinitalon perustajan Henry Lindemansin yksinkertaiseen ja positiiviseen filosofiaan. Lindemans nimittäin uskoi, että viinin tehtävä on tuoda iloa ja onnea arjen eri tilanteisiin. Tämä filosofia ohjaa viinien valmistusta tänäkin päivänä.

Henry Lindemansin kunniaksi tehty Gentleman's Collection on loistava lahjaviini kaikille viinejä arvostaville moderneille herrasmiehille.

Penfolds on yksi maailman arvostetuimmista ja tunnetuimmista viinitaloista. Penfolds perustettiin vuonna 1844, jolloin tohtori Christopher Rawson Penfold osti Magill -nimisen tilan perheelleen. 1900-luvun alkupuoliskolla viinitalo hankki omistukseensa todellisia huipputarhoja mm. Kalimna-tarhan Barossan laaksosta. Vuonna 1959 lanseerattu Penfold´s Bin 28 on saanut nimensä tämän huipputarhan mukaan.

Rosemount Estate perustettiin vuonna 1974. Raikkaus, eloisuus ja helpostilähestyttävyys kuvaavat erinomaisesti kaikkia Rosemount Estaten viinejä. Kestävän kehityksen mukainen toiminta on tärkeä osa Rosemount Estaten filosofiaa ja kattaa kaikki viininvalmistuksen eri vaiheet. Rosemount hyödyntää ja kierrättää kaiken mahdollisen ylijäämän mm.energian talteenottoa varten.

Uusiseelantilaisten Sauvignon Blancien maineenluoja

Matuan tarina alkoi Länsi-Aucklandista vuonna 1969, jolloin veljekset Bill ja Ross Spence aloittivat viininviljelykokeilunsa. Heillä oli visio luoda jotain täysin uutta ja mullistavaa Uuden-Seelannin viinimaailmaan. Veljekset istuttivat useita, ympäri maailmaa kasvavia rypälelajikkeita kokeillakseen mikä kasvaisi parhaiten. Sauvignon Blanc loisti ylitse muiden ja vuonna 1974 Matua valmisti Uuden Seelannin ensimmäiset 400 pulloa Sauvignon Blanc -viiniä mullistaen koko Uuden-Seelannin viiniteollisuuden. 

Uuden-Seelannin alkuperäiskansojen Maori -kulttuurissa ”Ta Moko” on perinteinen tatuointi, joka laitetaan yleensä kasvoihin, vartalon pyhimpään paikkaan symboloiden kantajansa identiteettiä.  Matuan logossa käytetty”Ta Moko” tarkoittaa perheen päätä, ja kertoo Matuan tarinaa mm.Uuden-Seelannin ensimmäisenä Sauvignon Blanc -viinin valmistajana.

Napa Valleyn vanhin viinitalo

Beringer on pisimpään jatkuvasti toiminnassa ollut viinitalo Kalifornian Napa Valleyssä, jonne saksalaiset veljekset Frederick ja Jacob Beringer lopulta päätyivät perustamaan viinitilansa vuonna 1876. Beringer on siitä asti ollut ensimmäinen ja toiminut edelläkävijänä useissa viiniteollisuuden innovaatioissa.

Beringer on palkittu vuoden viinitaloksi peräti 12 kertaa ja on ainoa viinitalo, jolle arvostettu Wine Spectator –lehti on myöntänyt “Wine of the Year” –tunnustuksen sekä valko-että punaviinien kategoriassa.