Pongrácz-kuohuviineille upea menestys Vuoden Viinit 2017 -kisassa

Vuoden Viinit ry arvioi ja palkitsee viinejä jo kahdettakymmenettä vuotta.

Pongrácz-kuohuviineille upea menestys Vuoden Viinit 2017 -kisassa

Vuoden Viinit -kilpailu ry arvioi ja valitsee jo 20. kertaa parhaimpia viinejä. Tänä vuonna mukana on yli 750 viiniä ja kunkin sarjan menestyneimmät julkaistaan alkuvuoden aikana maaliskuun puoleen väliin saakka.

Pongrácz-viinitalon kuohuviinit saalistivat hienon menestyksen - Pongrácz Brut voitti kultaa ja Pongrácz Rosé Brut sai kunniamaininnan sarjassa Kuohuviinit, hinta 13 euroa tai yli.

Raati kuvailee Brutia seuraavasti: "Väriltään vaaleankeltaisen viinin moniulotteinen ja elegantti tuoksu on paahteinen, kypsän sitruksinen ja briossinen. Hapokas ja raikas maku on kuiva ja vastaa tuoksua. Samppanjamaisella viinillä on hyvä rakenne ja pitkä miellyttävä jälkimaku." ja Roseta " Kalpea aniliinipunainen viini, jonka puhtaassa tuoksussa on omenaa, mansikkaa, savua ja punaisia marjoja. Tasapainoinen kuohuviini, jonka maku vastaa tuoksua, siinä on myös kirsikkaa ja briossia."

Moderneja kuohuviinejä perinteisellä menetelmällä

Pongrácz tulee Etelä-Afrikan tunnetuimmasta JC Le Roux’n kuohuviinitalosta. Sen elegantit viinit ovat ansainneet useita kansainvälisiä tunnustuksia. Moderneja kuohuviinejä perinteisellä menetelmällä Pongrácz-kuohuviinit valmistetaan Méthode Cap Classique -menetelmällä, joka vastaa perinteistä ranskalaista kuohuviinimenetelmää. Pongráczin viinintekijänä toimii Elunda Basson, joka on yksi harvoja naisviinintekijöitä maailmassa.

Onnea Pongrácz-viinitalolle!

Kuohuviini ja ruoka

Kuohuviini ja ruoka


Kuohuviinipulloa ei enää avata vain uuden vuoden tai vapun kunniaksi, vaan lasillisella kuplivaa voi piristää arkipäivää tai viikonlopun alkua. Poimi vinkit kuohuviinin ja ruoan yhdistämiseen.

Lue lisää »