Ravintola Periscope – Tampereen uusi ikoni

Ratinan kauppakeskuksen suurimpaan korkeuteen, niin fyysisesti kuin kulinaarisesti, nousee loistokas Periscope. Tutustu ravintolan tarjoamiin elämyksiin!

Ravintola Periscope

Huhtikuussa 2018 Tampereelle avautui uusi kauppakeskus Ratina, josta tuli heti avajaispäivänään uusi Tampereen maamerkki. Ratinan uumenista löytyy yli 140 liikettä ja niiden joukossa useita ruokapaikkoja. Näistä korkeimmalle, fyysisesti ja kulinarisesti, nousee Ravintola Periscope, joka sijaitsee kauppakeskuksen 7. kerroksessa. Periscopesta avautuu upea näköala Tampereen kaupungin ja Pyhäjärven ylle ja tekee siitä yhden Tampereen vaikuttavimmista nähtävyyksistä. 

Ratinan periskoopin muotoinen maamerkki toimi myös Arto ja Katja Rastaan ravintolan nimen inspiraationa. Periscopen ravintolapäällikkö Kalle Oksan mielestä ravintolan nimi kuvastaa erinomaisesti rakennuksen muotoa, mutta myös Periscopen konseptia ja ruokaa.

Jaettavia makuelämyksiä eri puolilta maailmaa

Ravintolan konsepti on tarjota sosiaalista, jaettavaa ruokaa, jota Dining 26 by Arto Rastas Tampereen Aleksanterinkadulla oli jo tuonut kaupunkilaisten ulottuville välimerellisellä makumaailmallaan. Periscopessa makuelämysten kirjo laajentuu entisestään, kun pöydässä voi kokea saman illallisen aikana aasialaisia, afrikkalaisia ja suomalaisia makuja.

Meidän periskoopilla katsotaan ympäri maailmaa parhaimpia makuelämyksiä ja kerätään niitä yhden ravintolan sisälle. Tämä on tarina Periscopen nimen takana.

- Meitä ei ole sidottu yhteen alueeseen, mikä näkyy menussa. Kaikki ruokalistan ensimmäisen sivun annokset ovat jaettavia ja niitä kannattaa tilata kolmesta viiteen per henkilö. Kolme ihmistä voi tilata etusivulta kaikki annokset ja päästä maistelemaan kymmentä erilaista makua illan aikana, Kalle kertoo. 

Ravintolassa voi tilata myös klassisen menun viinipareilla sekä yksittäisiä annoksia specials-listalta. Voit siis nauttia juuri omankaltaisesi illan loistavan ruoan, seuran ja näkymien parissa. Ravintolan kattoterassi 45 metrin korkeudella antaa loistavat maisemat nauttia Tampereesta. Lämmin kesä ohjasi ihmiset terassille, mutta ilmojen viilentyessä ihmiset ovat löytäneet myös Periscopen cocktail-baarin ravintolan yläkerrasta.

cocktails_www_rajaus_1
Periscopen cocktail-baarissa löytyy osaamista Lontoosta.

Laadukas cocktail-baari on saanut ravintolan tapaan vaikutteita maailman eri kulmista, ja baarista löytyy osaamista Lontoon cocktailpiireistä. Baarissa panostetaan myös vieraileviin baarimestareihin, jotka pääsevät tuomaan omat näkemyksensä tamperelaisten ulottuville.

Ravintolan keittiömestarina toimii Arto ja Katja Rastaan ravintoloissa pitkään työskennellyt Jussi Piiroinen, joka on edustanut Suomea maailman parasta nuorta kokkia etsivässä S. Pellegrino Young Chef kilpailussa vuonna 2017. Piiroinen on menestynyt myös Suomen Vuoden Nuori Kokki -kilpailussa sijoittuen hopealle vuonna 2017. Loistavan nuoren osaamisen ympärille on hyvä rakentaa Tampereen uutta ikonia.