Tässä Vuoden Viinit 2017 -kisan menestyjät!

Viinimaan viineille satoi jälleen runsaasti mitaleita Vuoden Viinit -kilpailussa. Kultaa saalistivat mm. eteläafrikkalainen Pongrácz Methode Cap Classique Brut -kuohuviini.

Vuoden Viinit kultamitali

Hopeaa saavuttivat espanjalaisen Raimatin laadukkaat Abadia Rosé ja Castell de Raimat Chardonnay. Pronssi-mitalin voitti Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin The Winemaster’s Sauvignon Blanc.

’Samppanjamainen rakenne, miellyttävä jälkimaku’

Pongrácz Méthode Cap Classique Brut voitti sarjan Kuohuviinit yli 13 euroa. Kilpailun tuomaristo arvioi tyylikästä voittajaa samppanjamaiseksi: ’Hapokas ja raikas maku on kuiva ja vastaa tuoksua. Samppanjamaisella viinillä on hyvä rakenne ja pitkä miellyttävä jälkimaku. Pongrácz Rosé palkittiin lisäksi samassa sarjassa Kunniamaininnalla.

Argentiinan palkituimman viinitalon Trapichen luomuviini Zaphy Organic Cabernet Sauvignon Syrah voitti luomupunaviinien sarjan. Tuomaristo arvioi voittajaa: ’Keskitäyteläinen ja keskitanniininen maku on kypsän herukkainen ja hieman mausteinen. Helposti lähestyttävä, miellyttävä viini.’

Nämä viinit saivat lisäksi Kunniamaininnan:

Uuden maailman punaviinit alle 11 euroa: Trapiche Pinot Noir Oak Cask

Uuden maailman valkoviinit, hanapakkaukset: Two Oceans Sauvignon Blanc 3l

Eurooppalaiset punaviinit, 11-17 euroa: Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico

Kuohuviinit, yli 13 euroa: Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

Uuden maailman punaviinit, yli 17 euroa: Robert Mondavi Selection Pinot Noir