Teatterin Syksy-menussa maistuu metsän anti

Ravintola Teatterin Grilli tarjoaa syys-lokakuussa lähimetsän antimia laadukkaiden Nederburg-viinien kanssa. Tutustu mitä keittiöpäällikkö Jouni Jyrä on kätkenyt herkullisiin ruoka-annoksiin, tartu menutarjoukseen ja varaa pöytä illalliselle!

Teatterin Syksy-menussa maistuu metsän anti

Teatterin keittiöpäällikkö Jouni Jyrä tiimeineen on kerännyt Grillin Syksy -menuun suomalaisen metsän, järvien ja puutarhan parasta antia. Alku-, pää- ja jälkiruoissa maistuvat mm. riista, tatit, mehukkaat juurekset ja kirpeä omena. – Skandinaavinen keittiö on lähellä sydäntäni, ja siihenhän sopii erinomaisesti syksyisen metsän anti herkkutatteineen, suppilovahveroineen ja puolukoineen. Myös syksyn riistakausi on ponkaistu käyntiin ja listamme kruunaa grillattu hirven entrecôte, Jouni kertoo.

– Olen itse innokas sienestäjä ja herkkutatti on ehdoton suosikkini. Alkuruokien maukkaan ja täyteläisen herkkutattikeiton olen raikastanut kirpeällä syysomenalla. Kokonaisuus toimii todella kivasti aromikkaan hedelmäisen Nederburg Riesling -valkoviinin kanssa ja kirpeä omena korostaa mukavasti viinin raikasta hapokkuutta. Samainen viini tuo puolestaan suuhun makeampia aromeja, kun sitä maistaa pääruokien kala-annoksen eli grillatun kotimaisen lohen, sinisimpukoiden ja paahdettujen vihannesten kanssa. Tässä makuyhdistelmässä paahdettujen porkkanoiden ja fenkolin makeus korostaa viinin hedelmäisyyttä.

Grillatun kotimaisen lohen
Grillatun kotimaisen lohen ja sinisimpukoiden kanssa tarjottavien paahdettujen vihannesten makeus korostaa Nederburg Riesling -viinin hedelmäisyyttä.

Entrecôte on grillin kuningas

Isosta laavakivigrillistään jo nimeään myöten tunnettu Teatterin Grilli luottaa myös syysmenussaan mehevän aromin ruokaan antavaan valmistustapaan. – Grillaus on luonteva tapa valmistaa ruokaa, se antaa hyvän maun ja siinä on jotain sopivan alkukantaista meininkiä, Jouni kuvailee. – Myös kasvikset sopivat hyvin grilliin, suosikkini on tällä hetkellä kokonaisena täysin mustaksi grillattu purjo. Se on juuri sopivan mehukas sisältä, kun kuoret repii pois. Grillattua purjoa löytyy lohiannoksestamme paahdettujen kasvisten kanssa. Nyrkkisääntönä voi pitää kotonakin, että kaikkia annoksen raaka-aineita ei kannata grillata, vaan säilyttää sopiva tasapaino makujen ja valmistustapojen suhteen.

– Grillattu hirven entrecôte ja täyteläisen tanniininen Shiraz-punaviini Nederburg-viinitalolta toimii aivan täydellisesti syksyisenä iltana, Jouni kehaisee maistettuaan makuparia. –  Vähärasvainen riista on hieman haastava grillattava, mutta hirven entrecôtesta rasvaa löytyy sen verran, että lopputulos on todella suussa sulava ja kesyttää sopivasti Shiraz-viinin tanniineja. Siihen lisukkeeksi paistettuja suppilovahveroita, ruusukaalia sekä nopeasti kiehautettua puolukkakompottia ja ilta on viimeistelty.

Illallinen kannattaa toki lopettaa alkukeitostakin tuttuun kirpeään omenaan eli klassiseen murotaikinaan kätkettyyn omenapiiraaseen ja vaniljakastikkeeseen. Tervetuloa syksyiselle makumatkalle!

Menu Syksy on tarjolla 26.9. - 4.11.2017Ravintola Teatterin GrilliPohjoisesplanadi 2, Helsinki

Menutarjous nettipöytävarauksella:

Tilaa alku- ja pääruoka Syksy-menusta, saat jälkiruoan veloituksetta. Varaa pöytäsi alla.

Ruokajuomaksi suosittelemme Nederburg The Winemasters Riesling -valkoviiniä tai Shiraz -punaviiniä

Varaa pöytä

Varaa pöytä

Keittiö avoinna: Ma-To: 11:00 - 22:30 Pe-La: 11:00 – 23:30HUOM! Syksy-menu tarjolla klo 15 jälkeenMerkitse ”Vapaa viesti” -kenttään viestiksi Viinimaa, jolloin tarjous on voimassa.Tarjous saatavilla vain pöytävarauksella Royal Ravintololoiden varausjärjestelmästä.Varaa pöytä>

Haastattelussa Jouni Jyrä

Haastattelussa Jouni Jyrä

Ravintola Teatterin keittiöpäällikkö Jouni Jyrä nauttii grillauksesta myös kotona, mieluiten hiiligrillillä, jossa useimmiten tirisee entrecôte. Itsekin metsästystä harrastavan Jounin suosikkiriistaa ovat peura ja metsäkauris.Teksti: Anne Riski