Tutustu S.Pellegrino Young Chef -kilpailijoihin

Nuoret keittiömestarit Mikael Mihailov ja Jussi Piiroinen edustavat Suomea 24.10.2017 Tukholmassa käytävässä S.Pellegrino Young Chef -osakilpailussa, josta selviää Skandinavian ja Baltian maiden edustaja ensi vuonna Milanossa käytävään finaaliin.

S.Pellegrino Young Chef

Mikael Mihailov edustaa Suomea toista kertaa alle 30-vuotiaille nuorille huippukokeille tarkoitetussa S.Pellegrino Young Chef -osakilpailussa. Mikael työskentelee Ravintola GUI/Hilton Helsinki Airportissa ja Jussi nykyään Pan Buddha-Orient Kitchenissä Joensuussa. Millaisia miehiä Suomen edustajat Mikael ja Jussi ovat ja miten he valmistautuvat kilpailuun?

1. Mikä sai sinut valitsemaan keittiömestarin vaativan ammatin?

Mikael: Pelasin 19 vuotta jääkiekkoa, kun huomasin että intohimoni lajiin ei ollut enää samalla tasolla kuin aiemmin. Opiskelin kokkikoulussa jääkiekon ohella, joten päätin laittaa kaiken fokuksen kokkaamiseen ja katsoa kuinka pitkälle se tie vie. Uskon, että keittiömestarin roolia ei valita vaan se ansaitaan kovan työn kautta, huipulle ei ole oikotietä. Myös nöyryys on yksi vahvuuksistani.

Jussi: Keittiömestariksi tuleminen on ollut selkeä tavoitteeni jo heti ammattiopintojeni alusta saakka. Ravintolakeittiön johtamisessa työn vaativuus ja haasteet tekevät työstäni mielekästä.

2. Mitkä asiat ovat työssäsi parasta ja motivoivat sinua kehittymään päivästä toiseen kohti huippua?

Mikael: Koen joka päivä, että opin jotain uutta. Uusien makujen, tekniikoiden ja raaka-aineiden löytäminen ja tutkiminen on myös suuri motivaattori.

Jussi: Työssäni parasta on juurikin haasteellisuus ja monipuolisuus. Ravintola-alan ja varsinkin ruoanvalmistuksen menetelmät kehittyvät jatkuvasti, tässä hommassa luovuuttaan saa käyttää rajattomasti.

3. Millaiset odotukset sinulla on S.Pellegrino Young Chef -kisasta?

Mikael: Toivon että saan kovan vastuksen muista kilpailijoista. Vaikka en lähde varsinaisesti kilpailemaan muiden annoksia vastaan, uskon että jos oma suoritus on täydellinen, ei voittajasta ole epäselvyyttä.

Jussi: Varmasti kova kisa tulossa, hienoa päästä kilpailemaan taitavan porukan kanssa. Ei Tukholmaan asti tietenkään häviämään olla lähdössä, tavoitteena ensi kesänä Milanon finaali!

4. Miten valmistaudut kisaan?

Mikael: Henkinen latautuminen on tärkein, loppu on fiilistelyä.

Jussi: Teen useamman harjoitusvedon aikaa vastaan sekä hion reseptiikan ja tekniikat lopulliseen muotoonsa.

Mikael Mihailov

Mikael Mihailov

Mikael Mihailov on toista kertaa Suomen edustajana S.Pellegrino Young Chef -kilpailussa. Mikaelin kilpailuannoksen nimi on Natura. Annoksen pohjana toimii sana Natura, siinä on elementit 'Nature' ja 'Natural' eli luonnon omat puhtaat ja raikkaat maut.

Inspiraatiot kilpailuannoksiin luonnosta ja Suomen juhlavuodesta

5. Kuvaile kilpailuannostasi – miksi kehitit juuri tämän annoksen?

Mikael: Talvella ollessani harjoittelussa Eleven Madison Parkissa, Chef De Cuisine Dimitri Magi pyysi minua tekemään puolessa tunnissa jotain kaunista, maukasta ja nerokasta. Tein kyseisen annoksen ja vastaanotto oli myönteinen. Annoksen pohjana toimii sana Natura, siinä on elementit 'Nature' ja 'Natural' eli luonnon omat puhtaat ja raikkaat maut.

Jussi: Annos saa inspiraationsa suomalaisesta luonnosta. Suomi 100-hengessä lähdin kehittämään annosta käyttämällä parhaita kotimaisia raaka-aineita.

6. S.Pellegrino on huippukeittiömestareiden arvostama vesi – mistä se sinun mielestäsi johtuu?

Mikael: San Pellegrino on vanha ja vahva brändi. Niinkuin monen muunkin suuren brändin takana on aina onnistunut ja täydelliseksi hiottu tuote. San Pellegrino on yksi vahvimpia brändejä Fine dining maailmassa kuten Ferrari automaailmassa tai Vogue muotimaailmassa.

Jussi: Laadusta - vesissä on eroja ja mielestäni S.Pellegrinon vedet ovat kärkipäässä raikkauden ja juuri sopivan kuplan ansiosta. Se on huipputuote ja todella vahva brändi.

7. Tukholman osakilpailu on kovatasoinen – ketkä osallistujista ovat mielestäsi pahimmat kilpakumppanisi?

Mikael: Jos en voita niin ”betsaan” ehdottomasti Jussiin!

Jussi: Kyllähän ne länsinaapurin kaverit ovat kovia seppiä sekä kilpakumppanini Mikael.

Jussi Piiroinen

Jussi Piiroinen

Jussi Piiroinen on ensimmäistä kertaa mukana S.Pellegrino Young Chef -kilpailussa. Jussin kilpailuannos on nimeltään 'Suomalaisen metsän maut'. Annos saa inspiraationsa suomalaisesta luonnosta ja Suomi 100 -juhlavuodesta.

S.Pellegrino Young Chef -osakilpailu käydään 24. lokakuuta Tukholmassa. Kilapiluun osallistuu kaikkiaan 10 nuorta keittiömestaria

Scandinavia-Baltian -osakilpailuun valitut 10 semi-finalistia:Andrea Miacola, Era Ora, Kööpenhamina, Tanska ruokalajillaan ’’Paahdettua viiriäistä, hasselpähkinä kreemiä ja Polignano porkkana Boullionia’’Michal Slawik, Kong Hans Kaelder, Kööpenhamina, Tanska ruokalajillaan ‘Punajuurta oistereiden, piikkikampelan ja savustetun luuytimen kanssa’Anton Husa, Upper House Dining, Göteborg, Ruotsi ruokalajillaan ’Purjolla päällystettyä turskaa, karamellisoitua selleriä, täytettyjä sipuleita savustetulla tilliemulsiolla’Ina Niiniketo, Mister French, Tukholma, Ruotsi ruokalajillaan ‘Köyhän miehen Hanhenmaksa & Tryffeli’Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss, Norja ruokalajillaan ‘Norjalaiset Vuonot’Tomasz Rochon, Oset Høyfjellshotell, Gol, Norja ruokalajillaan ‘Ankkaa nauriilla, männyllä ja hapatetulla sellerillä’Jussi Piiroinen, Pan Buddha-Orient Kitchen, Joensuu, Suomi ruokalajillaan ’Suomalaisen metsän maut’Mikael Mihailov, Ravintola GUI/Hilton Helsinki Airport, Vantaa, Suomi ruokalajillaan ’Luonto’Alar Aksalu, Georg Ots Spa Hotel, Kuressaare, Viro ruokalajillaan ‘Itämeri – Lohenpoikanen & kuha merilevärulla‘Jegors Porulevs, Ravintola DOM, Tallinna, Viro ruokalajillaan ’Peura ja Metsä’