Yhdistä museo & ravintolaelämys Helsingin ytimessä - The Glass

Elokuun lopulla Kämp Gallerian pohjakerroksen valtasivat Valokuvataiteen museon K1 -näyttelytila sekä tyylikäs bistrohenkinen lounas- ja illallisravintola The Glass. Tutustu mitä ruoan, viinin ja taiteen liitto tarjoavat!

ravintola glass

– Haluamme tarjota asiakkaille paitsi herkullista ruokaa ja laadukkaita juomia myös ennenkaikkea turvallisen ympäristön niiden nauttimiseen, kertoo The Glassin ravintoloitsija Yrjänä Raitanen

Poikkeusolosuhteissa turvallisuus ja hygieniavaatimukset korostuvat. – Olemme ottaneet ravintola-alan standardien sekä turvavälien lisäksi tiloissamme käyttöön erityistoimenpiteitä. Kaikki kahvat ja painonapit on päällystetty antiviruksisella kuparihopeaseoksella ja puhdistamme ravintolan pinnat ja pöydät kattausten välillä otsonoidulla vedellä, joka ilman kemikaalikuormaa tappaa virukset ja bakteerit. Pyydämme myös ilman pöytävarausta tulevien asiakkaiden yhteystiedot, jotta voimme nopeasti ottaa yhteyttä jos altistumisia tapahtuisi, Yrjänä jatkaa.

Ravintola The Glass - ruoka-annoksia

Valokuvataiteen museo ja ravintola The Glass jakavat yhteiset aulatilat, jonne on helppo piipahtaa lasilliselle tai kahville. Aulan käsidesilaitteet mittaavat uuden teknologian ansiosta myös asiakkaan lämmön ja Genano-ilmanpuhdistimet poistavat ilmasta bakteerit ja virukset sekä pienhiukkaset.

Itse ravintolan puoli pitää sisällään sekä laadukkaan cocktail-baarin että bistrohenkisen ravintolan. Lisäksi 20 hengen kokoista kabinettitilaa voi varata esimerkiksi yritysten käyttöön. 

– Olemme cocktail-puolella erikoistuneet nimenomaan rommeihin, ja niitä löytyykin valikoimasta 54 erilaista mukaanlukien ainoa Suomessa tislattu rommi, kertoo The Glassin toinen ravintoloitsija Jarkko Myllymäki.

Yrjänä Raitanen ja Jarkko Myllymäki
Ravintoloitsijat Yrjänä Raitanen ja Jarkko Myllymäki avasivat The Glass-ravintolansa elokuussa 2020.

Viinivalikoimamme puolestaan tukee ruoka-annostemme pohjoismaisia makuja. Meille on tärkeää, että kaikki pääraaka-aineemme eli kala, liha ja juurekset ovat suomalaista lähituotantoa.

Menu hakee inspiraatiota näyttelyn teemasta

The Glassin menu vaihtuu aina näyttelyn mukaan. K1:n teemoissa painottuvat kansainväliset tekijät ja popkulttuuri. Joulukuun 20. päivään saakka nähdään kanadalaisen Douglas Kirklandin näyttelyt Coco Chanel sekä Ilta Marilynin kanssa.

– Etsimme tämänhetkiseen ruokalistaamme vaikutteita muunmuassa siitä, mihin ruokiin Marilyn Monroe oli aikanaan erityisesti mieltynyt. Näin syntyi Marilynin inspiroima pihviannos, joka pitää sisällään myös glaseerattua porkkanaa, Jarkko kertoo.

Albariño-rypäleestä saadaan mukavan mineraalisia valkoviinejä Espanjan viileämmillä viljelysalueilla kuten Galiciassa

Marraskuun alusta alkaen The Glassissa voi herkutella myös Pohjois-Espanjan Galician viinejä sisältävällä kuuden ruokalajin viinimenulla. Galician tunnetuimman keskiaikaisen trubaduurin Martín Códaxin mukaan nimetyn viinitalon valikoimasta menussa on mukana neljä viiniä.

– Yksi suosikkirypälajikkeeni on runsaan hedelmäinen ja hyvän hapokas vaalea Albariño, Jarkko kertoo – siitä saadaan mukavan mineraalisia viinejä viileämmillä viljelysalueilla kuten Galiciassa. Menussa on mukana kaksi erilaista Albariñoa, puolikuiva Marieta sekä kuiva Martín Códax Albariño, jotka on sovitettu menun annoksille.

marieta
Puolikuiva Martín Códax Marieta toimii siika-annoksen kanssa.

Illallinen alkaa sesongin kasviksella – maa-artisokkaa kolmella eri tavalla ja mustavalkosipuliaiolia. Makean pehmeäksi paahdettuun ja friteerattuun maa-artisokkaan tuo hapokkuutta pikkelöity maa-artisokka sekä Martín Códax Albariño. Kuivatut maa-artisokat viimeistelevät kauniin annoksen. 

Chilillä höystetyn siian ja myskikurpitsan jälkeen lautaselle tuo syksyisiä makuja sienikroketti, joka on täytetty tateilla ja puikulaperunoilla.

Pääruoka eli naudan marmorifile paahdetulla perunalla nautitaan täyteläisen Leo Martín Selección Mencía -punaviinin kanssa. Aavistuksen paahteinen DO Bierzon viinialueelta tuleva viini on valmistettu harvinaisemmasta, mutta alueelle tyypillisestä Mencía-rypälelajikkeesta.

Glassin juustolautasen jälkeen menun kruunaa omenajäätelö omenasiirapilla ja paahdetulla valkosuklaalla. Kahvin sijaan kannattaa kokeilla baarimestari Samu Bergmanin suunnittelemaa pehmeää espresso-cocktailia Coffee x Vanilla, jossa maistuvat kahvilikööri, rommi ja kookoskerma.

Tervetuloa herkuttelemaan!